avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte mostenire

Buna ziua. As avea și eu nevoie de câteva lămuriri. Bunica mea dorește sa imi lase moștenire casa ei. Problema este ca nu mai exista actele acelei case,s-au pierdut acum mulți ani. Din ce mi-a spus ea,in actele acelea casa era trecută pe numele tatălui ei,dar la primărie apare ea ca proprietar. Ea a avut mai mulți frați,dar toți sunt decedați. Ea a avut un singur copil,pe tatăl meu,care și el a decedat acum 4 ani. In casa respectiva locuiesc in prezent niste veri de-ai tatălui meu,i-a lăsat sa stea acolo ca nu aveau unde. Bunica mea,este internata într-un cămin de batrani(azil) și ar vrea sa plece verii tatălui meu și sa treacă casa pe numele meu. Se poate face așa cum dorește bunica? Dacă da,ma puteți ajuta cu niste îndrumări și niste sfaturi? Mulțumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cautati actele casei, veti avea nevoie de ele la succesiune si pentru evacuarea acelor persoane. La primarie, la taxe si impozite trebuie sa existe o copie a actelor de proprietate in baza carora s-a inscris la rolul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare andreutzz98 andreutzz98 Buna ziua! Cum se poate face o evacuare fara a apella la instanta judecatoreasca,mai exista si o alta cale? In luna decembrie mama a decedat,ea locuind cu ... (vezi toată discuția)
Propietate Danut2001 Danut2001 Salut! Am un prieten care mi-a cerut părerea! Are o casa la tara bătrânesc a, are o problema și taxa de succesiune nu a mai fost băgata de când trăiau ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor construita pe proprietatea bunicilor, fara act de proprietate. FlorentinaTaga FlorentinaTaga Buna seara! parintii mei au constrit o casa pe pamantul bunicilor de pe tata cu acordul lor dar nu au avut niciodata posibilitatea sa isi permita sa faca actul ... (vezi toată discuția)