avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalitati contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalitati contract prestari servicii

Salut!

Ma pregatesc sa semnez un contract de prestari servicii care prevede penalitati, dupa cum urmeaza:

- 2% pe zi din valoarea totala a contractului pentru intarzieri
- daca intarzierile depasesc 30 de zile, ma oblig sa platesc de cinci ori valoarea proiectului, suma neta, fara drept de apel

Mie procentul de 2% mi se pare urias. Nu am vazut contracte cu mai mult de 1%, majoritatea au 0,1-0,5%.

Iar a doua clauza mi se pare absurda.:stunned:

Cum vi se pare? As aprecia foarte mult un raspuns, deoarece nu am vazut foarte multe contracte de genul acesta, dar m-am ars foarte tare cu unul acum cativa ani si nu vreau sa mai semnez inca o data asa ceva.

Ce alt fel de clauze se mai pot include care asigura Beneficiarul ca voi termina proiectul, dar care nu ma obliga la plati atat de mari?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
vladfr, utilizator
Cel mai recent răspuns: vladfr , utilizator 14:26, 24 Noiembrie 2009
Procentul de 2% este intr-adevar urias. Eu lucrez de obicei cu 0,01% pe zi de intarziere si niciodata nu accept ca acestea sa se aplice la valoarea totala a contractului, ci la valoarea ramasa neachitata (daca e vorba de o suma de bani). Daca este vorba de materiale ce intarzie sa fie livrate solicit 0,01% din valoarea materialelor ce urmau a fi livrate la data respectiva.
Cea de-a doua clauza este extrem de dezavantajoasa pentru oricine ar accepta-o. Dar, mergeti la negociere si exprimati-va punctul de vedere, in scopul eliminarii acestei clauze, iar in compensare, propuneti pact comisoriu expres de gradul IV.
Multumesc pentru sfaturi, voi incerca.
Daca nu voi ajunge la nici un rezultat, voi renunta.
~ Conținut șters la cerere ~
N-am talent la asa ceva, dar poate capat :)
In acest caz, eu sunt prestatorul, si poate asta face putin mai delicata negocierea.
Intr-adevar, exista penalitati si pentru beneficiar, daca nu plateste la timp, acelasi procent de 2% pe zi.

Totusi a doua clauza este unilaterala: daca Prestatorul nu termina proiectul in limita a data incheierii din contract + 30 zile, se obliga sa plateasca Beneficiarului de cinci ori valoarea proiectului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere in executie prestari servicii iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, - in contractul (contract de prestari servicii) incheiat intre (noi) persoane particulare si o firma, penalitatile sunt de 0,01 si dupa aceea nu ... (vezi toată discuția)
Contract prestare servicii intre doi furnizori si un beneficiar - este posibil ? gigel2007 gigel2007 Buna seara, As dori sa va intreb daca este legal ca o firma care urmeaza sa beneficieze de servicii IT de la doua persoane fizice autorizate sa incheie un ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in contract de prestari servicii virgil1971 virgil1971 Va salut. Se poate vorbi despre inselaciune comisa de un prestator de servicii, in cadrul unui contract, daca beneficiarului, dupa ce a achitat avansul, i se ... (vezi toată discuția)