avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS 2019
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS 2019

Cum se poate achita suma de 1248 lei pentru contributia la sanatate a persoanelor fizice fara venit, care au optat pentru plata contributiei, in cate transe a cate cat? Inteleg ca scadenta este 15 martie 2020, insa doamnele de la ANAF sustin ca suma trebuie achitata in 6 transe lunare consecutive, a cate 208 lei fiecare. Insa legea lasa loc de interpretare cu aceasta scadenta, nespecificand numarul transelor sau valoarea lor obligatorie. Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: mirfc , utilizator 22:26, 19 Aprilie 2019
Doamna de la ANAF sa citeasca chiar in declaratia unica in care apare si termenul de plata pana pe 15 decembrie 2019 pentru a beneficia de bonusul de 5% si nu se aminteste nimic de nicio transa sau mai multe. Deci platiti cand vreti pana la termen dupa ce depuneti declaratia unica.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sănătate pentru persoane fără venit - cum se calculează? Andreea0095 Andreea0095 Bună Cum se calculează exact asigurarea de sănătate din momentul în care depun declaraţia? Pentru o persoană fără venit. Spre exemplu dacă depun ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica Pospisil Pospisil in anul 2018 am depus declaratia unica si am contribuit la CASS, plata a fost efectuata la ANAF, dupa care am fost sesizat ca am neclarificari in declaratie si ... (vezi toată discuția)
Plata la contributiile de sanatate alexfesty196 alexfesty196 Salutare, Exista vreo metoda online prin care sa aflu exact cat trebuie sa achit la CASS ca pers fizica pentru ca am avut o perioada unde nu am contribuit ... (vezi toată discuția)