avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare de sănătate pentru persoane fără venit - ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare de sănătate pentru persoane fără venit - cum se calculează?

Bună
Cum se calculează exact asigurarea de sănătate din momentul în care depun declaraţia? Pentru o persoană fără venit.
Spre exemplu dacă depun din luna decembrie, asigurarea va fi valabilă până în luna martie sau va fi valabilă 12 luni de la momentul depunerii?
Dacă ar fi valabilă doar până în martie, atunci care este suma care trebuie achitată pentru acest interval de patru luni?
Nu reuşesc să înţeleg acea dată limită, respectiv 15 martie 2020, cum de altfel nu înţeleg nici câte luni se iau in calcul din momentul în care am depus declaraţia.

Aştept răspunsuri,
mulţumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
Andreea0095, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 18:29, 12 Noiembrie 2019
Nu. O depuneti de exemplu declaratia unica in orice luna a anului 2020, optati in declaratie ca fiind persoana fara venit platiti pentru 6 luni si veti fi asigurat in tot anul 2020. La fel, daca depuneti decaratia si platiti in decembrie 2019 pentru 6 luni, veti fi asigurat doar pentru 2019.
Acea data de 15 martie nu se refera la acest caz a persoanelor fara venit ci la cei care au un venit si trebuie declarat si impozitat.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la data depunerii declaratiei sunteti asigurata la sanatate pentru un an, platiti 10%x6x2080=1248 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurat cass fara declaratia unica? paula264 paula264 Buna seara. Sunt o persoana fara venituri si in 2018 am fost asigurata la sanatate prin completarea declaretiei unice in mai 2018 -aprilie 2019. Pana aici ... (vezi toată discuția)
Plata cass 2019 mirfc mirfc Cum se poate achita suma de 1248 lei pentru contributia la sanatate a persoanelor fizice fara venit, care au optat pentru plata contributiei, in cate transe a ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica pfa, cass platit anticipat wrunning wrunning Buna ziua! Ca persoana fizica, in anul 2018, nu am avut niciun fel de venit si la finalul anului am achitat suma de 1440 lei, echivalentul a 6 salarii minime ... (vezi toată discuția)