avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat pentru copii aflati in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat pentru copii aflati in strainatate

Buna ziua
Numele meu este Ciuca Ildiko, am o intrebare catre dumneavoastra: copii in varsta de 10-12 ani primesc alocatie de stat pe perioada cat sunt in strainatate impreuna cu parintii, daca nu au beneficiat acolo?
Mai exact: in perioada iunie 2007-mai 2009 am fost plecati impreuna cu sotul si copilul in varsta de 10 ani in Portugalia. deoarece acolo nu am lucrat cu forme legale fiul meu nu a beneficiat de alocatoe de stat. La intoarcerea in tara ne am adresat agentiei judetene pentru prestatii sociale Hunedoara, unde am fost indrumati sa intocmim un dosar care sa cuprinda printre altele si un act doveditor ca in Portugalia nu a beneficiat de alocatie. Acest act nu l am avut si am fost sfatuiti sa facem o declaratie notariala in acest sens. Dupa ce am dus si acest act (3 drumuri de petrosani deva) ni s a spus ca se verifica in Portugalia daca nu am declarat minciuni si apoi von primi banii pentru cei aproape doi ani. Dupa 5 luni de la depunerea dosarului ni se spune ca de fapt nici nu poate fi vorba de rezolvarea problemei,ca tot mdemersul facut la indemnul lor a fost zadarnic. Care este adevarul si cum este posibil sa si bata joc de oameni in asemenea hal?

Va multumesc
Ildiko Ciuca
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 21:02, 30 Noiembrie 2009
Margareta Stanciu a scris:

[ link extern ]

Asa... si? :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a ii-a de munca katherina55 katherina55 Am lucrat 10 ani la IFA Viscoza Lupeni, si am plecat de la aceasta unitate in 1989. In 1990 apare HG559/1990 si Ordinul MIChP 969/1990 care stabileste ca ... (vezi toată discuția)
Permis anulat. cand pot da iar examen? flaviatoma flaviatoma Am avut un accident in octombrie 2010, in urma caruia m-am ales cu un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa art 184 1 si 3, si implicit cu anularea ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii in cazul persoanelor care lucreaza in spania cristi1975 cristi1975 incerc sa depun actele pentru alocatia de stat pentru un copil nascut in luna martie in Spania, acolo unde lucrez de mai multi ani, dar de la Primarie mi se ... (vezi toată discuția)