avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... decizie de impunere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

decizie de impunere

in data de 15/04/2019 am primit de la ANAF o decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei la asigurari sociale de sanatate pe anul 2015. Mentionez caci pana in data de 24/04/2014 eu nu am fost rezident in Romania iar pana in data de 30/03/2017 cand am iesit la pensie anticipat in Romania nu am obtinut nici un venit. Am iesit cu o pensie penalizata cu 24%, de 602 ron. In tot acest timp eu fiind bolnav si obligat sa fac tratamente si controale medicale in clinici private deoarece nu aveam asigurare de sanatate. Nu am lucrat si nici nu am obtinut nici un venit. Intrebarile mele sant "Cum i mi pot cere sa platesc saigurare pentru o perioada cand eu ma tratam in clinici private cheltuind sume colosale (100€/zi doar patul) si nu aveam nici un venit ?
In Romania nu exista un minim de subzistenta de care nu se leaga nimeni ? Cum pot eu sa platesc acum cand sant pensionar la limita de varsta si am o pensie de doar 993 ron din care traim 2 persoane. Nevasta mea e in aceias situatie numai ca ea a avut cateva tentative nereusite de a se angaja din cauza varstei. Unde ma pot adresa pentru rezolvarea situatiei pentru ca nu vad cum pot sa platesc eu 348 ron pe anul 2015 fara a ramane descoperit la plata facturilor sau obtinere a hranei ? Banuesc caci vor continua si in 2016 , 2017 .

Multumesc
Andrei

Alte discuții în legătură

Pensionar pe legea 223 ggeorgel ggeorgel Sunt beneficiar al Legii nr. 223/2015, avand pensie de serviciu pentru limita de varsta. Am iesit la pensie la cerere in martie 2016, cand aveam o vechime de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in romania in urma une decizii judecatoresti emise in canada Angela1978 Angela1978 Buna ziua, Am o intrebare privind neplata pensiei alimentare., si am nevoie de un sfat competent si eventual o recomandare pentru un avocat specializat pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare: salariat si activitate independenta - ce platesc? kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, lucrez ca tehnician radiolog intr-un spital de stat in Romania.Inafara orelor de serviciu lucrez la o clinica particulara cu activitate ... (vezi toată discuția)