avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Document scris de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Document scris de mana

Buna ziua. Vreau sa stiu daca o hartie scrisă de mana acum 20 ani precum ca sa vândă o bucată de pământ are vreo valoare in prezent si daca nu are, ce ar trebui facut ca sa fie un document legal? Mentionez ca pe terenul respectiv stam de 20 ani, de cand s-a cumparat, doar ca abea acuma am vrea sa începem actele pt o casa care a fost făcută acolo si nu stim unde sa ne adresăm in legatura cu acea bucată de teren.
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2019
ruksandra, utilizator
Depinde de modul în care este formulat,depinde daca ati intrat în posesia terenului,depinde daca mai exista terenul sau daca fost vandut altcuiva,depinde de foarte multe aspecte.
Mergeți la un av din zona dvs pt a vedea daca sunt variante,astfel de situații nu se lămuresc pe un forum.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Din cate se intelege este vorba despre un act de vanzare cumparare sub semnatura privata.
Va sfatuiesc sa va adresati instantei fie intr-o actiune in constatarea unei uzucapiuni de 10 - 20 de ani fie in actiune in constatare.
Consultati un avocat.
Ma scz ca intervin dar tocmai l ați lămurit, va citez...adresati va unui avocat din zona d voastră.. ..deci a făcut bine că a pus intrebarea aici, pe un forum, ca a gasit răspunsul la intrebare :))
acest răspuns util
Buna seara,
Este greu sa lamuresti o speta cand nu ai TOATE datele ci doar cateva informatii destul de laxe.
Ce putem sa lamurim, lamurim, ce nu, intreptam spre un avocat care, vazand toate actele, poate sa-l ajute pe petent.
acest răspuns util
Daca citeati cu atentie mesajul observați ca un eventual raspuns putea sa fie oferit în funcție de situatiile ,de posibilele variante enumerate .Un sfat pe un forum nu poate avea acuratetea unei consultații in care vezi documente clientului poti sa pui întrebări etc.Raspunsurile oferite sunt simple sfaturi,unele de bun simt ,răspunsuri ce nu pot sa înlocuiască o consultație juridice
Succes. PS Cand în activitatea dvs o sa oferiți sfaturi gratuite si o sa va rupeti din timpul liber atunci puteti critica.

siny a scris:

Ma scz ca intervin dar tocmai l ați lămurit, va citez...adresati va unui avocat din zona d voastră.. ..deci a făcut bine că a pus intrebarea aici, pe un forum, ca a gasit răspunsul la intrebare :))

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Vânzare-cumpărare teren/cabană cu cf incomplet. voi putea eu ulterior să obțin rectificările (actualizările) în cf? untila untila Vreau să cumpăr un teren cu o cabană în munți. În extrasul de Carte Funciară al proprietarului este menționată suprafața terenului de 5mii metri ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită Micheleplacido Micheleplacido Va rog să mă ajutați cu un model de Contestație la o executare silita privind un împrumut CAR.Va mulțumesc. (vezi toată discuția)
Custodie totala Maldivevisfrumos Maldivevisfrumos Buna seara. Soțul meu a părăsit domiciliul conjugal pe data de 16 Noiembrie 2019 , iar pana in momentul de fata nu și- a căutat fetița absolut deloc, nu ... (vezi toată discuția)