Dacă veți fi urmărit penal sub aspectul comiterii infracțiunii de mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 Cod penal, și nu aveți antecedente penale, puteți obține o soluție favorabilă. Aș spune că, dacă recunoașteți comiterea faptei, există șanse reale să nu fiți condamnat, nici măcar cu suspendare sub supraveghere, ci să se dispună o soluție cu amânarea aplicării pedepsei.
De asemenea, potrivit art. 273 alin. (3) Cod penal, ,,autorul nu se pedepsește dacă își retrage mărturia, în cauzele penale înainte de reținere, arestare sau de punerea în mișcare a acțiunii penale ori în alte cauze înainte de a se fi pronunțat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluție, ca urmare a mărturiei mincinoase". Așadar, ați putea beneficia de această cauză de nepedepsire dacă recunoașteți cât de repede posibil că ați comis fapta.
Accident rutier
Petretudor95
Salut . Am avut un accident rutier si eu nu am fost de vina , dar am avut in masina 6 persoane . Permisul mi.a fost retinut de politie . Cum imi pot recupera ... (vezi toată discuția)