avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sunt presedinte de asociatie cu contract de mandat, am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sunt presedinte de asociatie cu contract de mandat, am drept de concediu de odihna?

vreau sa stiu daca am drept la concediu de odihna, eu sunt incadrat de contract de mandat cu 4 ore.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:33, 22 Aprilie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnu' presedinte,
Nu beneficiati de concediu de odihna. De acest "privilegiu", beneficiaza doar persoanele incadrate cu contract individual de munca.
Pe de alta parte, persoanelor alese in com. ex, precum si cele din com. de cenzori, da, li se intocmeste contract de mandat, dar nu cu 1-2-3-4... ore. Dvs. nu sunteti normat acolo la as. prop. , nu va ponteaza nimeni, nu primiti salariu ci indemnizatie.
Asadar, cand doriti sa mergeti in vacanta/concediu, numiti un alt membru al com. ex. care sa va tina locul pe perioada respectiva. Este bine sa decideti acest lucru intr-o sedinta de com. ex. si sa emiteti o decizie scrisa in acest sens. Eventual, pe acea decizie, lasati-ii toate prerogativele (sarcini de serviciu, ce are voie sa semneze, etc).
Succes!
Conform codul muncii pot beneficia de concediu de odihna persoanele care detin calitatea de angajat in baza unui contract individual de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D112 pentru o asociatie de proprietari suciugeorgeta suciugeorgeta La o asociatie de proprietari este angajat un administrator in baza unui contract de mandat....in decl 112 completez sectiunea A sau C? (vezi toată discuția)
Salariu -contract de mandat mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu o intrebare: Contractele de mandat ale presedintilor sau cenzorilor intra la marirea aceasta salariala de la 1 iul.2014? Ex: acum are ... (vezi toată discuția)
Președinte asociație proprietari. articolul 58(1) din legea ... cico2cico cico2cico Președinte asociație proprietari. Articolul 58(1) din legea 196/2018 menționează ca președintele și membrii comitetului executiv POT fi remunerați în ... (vezi toată discuția)