avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce ce acte sunt necesare la vanzarea unui apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce ce acte sunt necesare la vanzarea unui apartament si care sunt costurile?

Buna ziua

As dori sa-mi vand apartamentul si as vrea sa stiu exact ec acte sunt necesare. Mai mult, v-as tuga sa-mi spuneti daca actele de vanzare-cumparare sunt platite de vanzator sau de cumparator, daca taxa la notar este influentata de pretul de vanzare si daca trebuie s aplatesc impozitit la stat. In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Emilian Ion , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:39, 27 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate aceste aspecte le aflați foarte simplu mergand la un notar public.
si discutând.cu acesta mai ales în ceea ce privește costurile.Trebuie sa veniti cu actele ce fac dovada dreptului dvs de proprietate asupra imobilului,costurile depind de valoarea bunului din grila notariala,este indicat sa declarați pretul real al tranzacției etc.Mergeti cu actele la un notar si acesta o sa va spuna daca mai aveti nevoie de ceva, o sa aflati costurile aproximative.Succes.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
actul de proprietate, adeverinta de la asociatie ca nu aveti datorii, ultimile facturiplatite de utilitati, cadastru, certificat energetic, incheierea de intabulare...
autentificarea actului se plateste de cumparator daca nu stabiliti altfel, se taxeaza dupa pretul de vanzare sau cel de grila daca e mai mare, iar dvs nu platiti impozit pe tranzactie daca nu depaseste pretul de vanzare 450000lei
Buna ziua,
Va poate fi de ajutor urmatorul articol: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica apartament in partaj, certificat energetic ContSters296710 ContSters296710 Buna ziua Am o nedumerire in ce priveste rolul certificatului energetic in situatia atribuirii unui apartament aflat in partaj, unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Urgent!! - cumparare imobil cu procura dana 50 dana 50 Buna ziua as avea si eu nevoie de niste informatii,problema mea este urmatoare:-doresc sa cumpar o casa intr-un sat(la tara) eu momentan nu ma aflu in Romania ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie sa vand o garsoniera? ContSters54529 ContSters54529 Buna ziua! As vrea sa stiu si eu de ce acte am nevoie sa vand o garsoniera.Mentionez ca am contractul de vanzare cumparare.cand am cumparat-o notarul la ... (vezi toată discuția)