Am fost implicat într-un accident cu victimă dar dosarul s-a clasat, eu fiind găsit vinovat doar de depășire pe linie continuă. Am stat fără permis pe toată durata anchetei, mai trebuie să stau încă două luni?
După un accident cu victima mi-a fost reținut permisul de conducere.După expirarea celor 15 zile am cerut alta dovada dar nu mi s-a dat.De curând am primit prin posta clasarea dosarului cu precizarea ca vina a fost a celuilalt dar eu după terminarea anchetei sa-mi săvârșesc pedeapsa de 60 de.zile pt ca am depășit pe linie continua.mai trebuie sa stau încă 2 luni,având în vedere ca am stat deja fără permis cât a durat ancheta?ce e de făcut? ca de lai ei răspunsuri prea prompte nu primesc
Nu înțeleg dacă încălcarea liniei continuă face parte din dinamica producerii accidentuli.
Dacă încălcarea liniei continuă s-a produs în faza de angajare în depășire sau în cea de revenire pe banda dvs. de circulație. În acest caz încălcarea liniei continuă s-a produs în timpul fazelor dinamicii accidentului. Să ne inchipuim că linia pe care a încălcat-o autoturismul în timpul dinamicii producerii accidentului nu era continuă, ci discontinuă. Păstrând parametrii dinamicii deplasării autoturismelor faptul că ați încălcat o linie continuă sau discontinuă nu influențează dinamica și consecințele accidentului.. Prin urmare, între caracterul liniei care ați încălcat-o și dinamica producerii accidentului nu există nicio legătură de cauzalitate.
Totuși Dvs. ați îcălcat o un marcaj format dintr-o linie continuă, ceea ce constitue contravenție și se pedepseste conform normelor rutiere și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Puteți depune o plângere contravențională solicitând anularea procesului verbal de contravenție și, pe cale de consecință, a tuturos sancțiunilor cuprinse în respectivul proces verbal.
ing. Ioan Ciobanu
Deci,în hârtiile venite de la parchet scrie clar ca vinovat pt producerea accidentului este celălalt sofer.Eu trebuie doar sa "platesc" pt linia continua,adică 60 de zile.însă eu deja am 60 de zile state fără permis ca nu au vrut sa-mi dea dovada.Vreau sa știu dacă pot primi permisul acum sau dacă trebuie sa stau încă 60 de zile după.acolo e precizat ca mi se v-a aplica sancțiunea de 60 de zile după terminarea anchetei
Perioada de cercetare penala nu este contabilizata ca perioada de suspendare. Vi s-a aplicat sanctiunea celor 60 de zile dupa clasarea dosarului, deci abia acum a inceput aceasta perioada.
Nu sunteți vinovat de producerea accidentului. Încălcarea liniei continuă nu face parte dintre cauzele accidentului de circulație. Totuși, ați încălcat linia continuă săvârșind o contravenție pentru care ați fost sancționat cu suspendarea dreptului de conducere a unui vehicul pe drumurile publice. Va trebui să suportați această sancțiune.
ing. Ioan Ciobanu
Orice sanctiune se constata printr-un proces verbal de contraventie nu verbal la ghiseu.Din procesul -verbal intocmit de politie rezulta data la care vi s-a aplicat sanctiunea.De atunci incepe sa curga cele 60 de zile. Faceti o cerere la politie prin care sa vi se reduca sanctiunea la 30 de zile cu examen.
Anulare proces verbal
Vladu79
Buna ziua, am avut un apel pentru anularea procesului verbal prin care mi a fost suspendat permisul de conducere. Nu inteleg daca trebuie sa predau permisul ... (vezi toată discuția)