Buna ziua,
De curând am achiziționat un imobil. Prima vizionare a fost făcută cu un agent imobiliar. Pana sa ajung la imobil, agenta a completat un formular de vizionare. Contractul are 2 pagini + o anexa (zice ca pentru cel care m-a însotit) .Comisionul e trecut doar pe prima pagina ( unde numele meu nu este complet, a fost completată de ea) îmi arunca în fata a doua pagina sa semnez ca sunt de acord sa mergem la imobil(o măsură necesară zice ea sa nu aibă probleme ca noi am fi fost constrânși sa mergem la acel imobil-sechestrare). Pe anexa semnează doar colegul meu. Ma trezesc la final ca îmi cere 2 la sută + tva( nu am cerut ajutorul ei pentru acte tocmai pentru ca o întrebasem dacă acel act presupune sau nu comision.)- a zis ca nu ca e doar pentru vizionare, Eu ce s-a fac acum, plătesc sau nu? Contractul care începe cu subsemnatul nu e scris de mine, numele nu îmi e complet, nu e semnătura pe prima pagina e doar pe a 2. Am martor care susține ca nu sa discutat nimic de vreun comision. A bifat pe anexa înainte sa ajungem la imobil ca mi-a oferit anumite informării obligatorii din cate știu. Proprietarului nu-i venea sa creadă ca și eu sunt nevoit sa dau acele 2 procente.
Din spusele dumneavoastră, imobilul a fost vizionat cu ajutorul și prin intermediul acelui agent! In acest caz, este clar ca acel imobil se afla in portofoliul acestuia și e clar ca in urma semnării de către dumneavoastră a acestui contract trebuie sa va îndepliniți obligatia achitării comisionului. Agentul nu este obligat sa va perfecteze el actele necesare vanzarii/cumpărării,vad ca spuneți că nu v-a ajutat la acest proces....asta este treaba proprietarilor și în final a notarului ales! Agentul își ia comision din valoarea tranzacției la care se înțeleg cele două părți (vânzătorul și cumpărătorul) .
Aceste contracte de vizionare se fac tocmai în premiza în care ,dacă dumneavoastră ați perfecta un contract de cumpărare si/sau închiriere al imobilului respectiv cu proprietarul, atunci agentul sa poată sa va solicite comisioanele agreate! Mai există și varianta în care cel care vizionează un imobil,sa încerce sa "sară" peste agentul care i-a prezentat imobilul...ceea ce nu e deloc fair-play și eu sunt de părere că dumneavoastră asta încercați sa faceți!
Restul celor declarate de dvs, nu cred va vor sta în picioare în fața instanței! Sunt prea multe detalii care nu pot fi dovedite, sunt simple constatări personale pe care le-ați făcut, iar martorul...e firesc ca va tine parte, dar fără succes! Agentul are un contract semnat de dumneavoastră...fie el și pe pagina 2 ! Din DVD legal, sunteți bun de plată!