avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea bunicului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea bunicului

Am și eu o întrebare tatăl meu a decedat acum zece luni părinți tatălui meu la fel sunt decedați acum unchii mei vor să facă succesiune să împartă bunurile bunicilor a nu mai fi tata în viața noi avem dreptul să cerem partea lui de moștenire fiind descendenți direcți întrebarea mea este că sa putem cere moștenirea bunicilor trebuie sa facem întâi succesiune tatălui meu chiar daca nu avea bunuri materiale nici imobiliare?
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
Mirelagica, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:24, 26 Aprilie 2019
Buna ziua!
Nu trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs. pentru a primi partea de mostenire ce revenea tatalui dvs.
Discutati cu unchii dvs. sa fiti prezenta di dvs. la dezbaterea succesiuni.
Nu doresc asta...mergeti la notarul din localitatea unde au avut ultimul domiciliu bunicii dvs. pentru a da o declaratie de acceptare a mosteniri, ca descendenti ai tatalui dvs. ( stie dumnealui ce are de facut daca ii cereti asta).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot dezbate ambele succesiuni impreuna.
Înțeleg dar nu înțeleg un lucru părinții mei au făcut un contract de compraventa pentru casa ,contractul a fost pe numele lui pina acum doua luni cînd sa făcut pe numele mamei el nu avea proprietăți nici nimik cît a trăit nu a fost proprietar in totalitate a casei noi ce partaj sa facem daca el avea doar un contract de compraventa? Este chiar necesar sa facem succesiunea tatălui că sa putem cere moștenirea bunicilor?
Nu contează ce bunuri personale a avut tatal dvs., acum se dezbate succesiunea dupa parintii dansului.
Cum dansul nu mai este in viata sa preia bunurile, la moștenire vin copii si sotia lui, în funcție de situația exactă...
Cu mostenirea, succesiunea dupa dumnealui, daca mai exista bunuri pe numele dumnealui, va descurcati* dvs.si mama dvs., daca nu mai aveti fratii, sunteti singuri moștenitori ai dansului, în acest caz.
Am înțeles noi suntem opt surori și șapte suntem afara trebuie făcută procura specială că mama sa ne poată reprezenta legal ?

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vin cu o problema destul de dificila si incerc sa ... Andreea Vasiliu10 Andreea Vasiliu10 Buna ziua, Vin cu o problema destul de dificila si incerc sa o explic pe scurt. In 2009 bunicul meu a decedat ( eu si parintii mei stand in casa lui si a ... (vezi toată discuția)