Am și eu o întrebare tatăl meu a decedat acum zece luni părinți tatălui meu la fel sunt decedați acum unchii mei vor să facă succesiune să împartă bunurile bunicilor a nu mai fi tata în viața noi avem dreptul să cerem partea lui de moștenire fiind descendenți direcți întrebarea mea este că sa putem cere moștenirea bunicilor trebuie sa facem întâi succesiune tatălui meu chiar daca nu avea bunuri materiale nici imobiliare?
Buna ziua!
Nu trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs. pentru a primi partea de mostenire ce revenea tatalui dvs.
Discutati cu unchii dvs. sa fiti prezenta di dvs. la dezbaterea succesiuni.
Nu doresc asta...mergeti la notarul din localitatea unde au avut ultimul domiciliu bunicii dvs. pentru a da o declaratie de acceptare a mosteniri, ca descendenti ai tatalui dvs. ( stie dumnealui ce are de facut daca ii cereti asta).
Înțeleg dar nu înțeleg un lucru părinții mei au făcut un contract de compraventa pentru casa ,contractul a fost pe numele lui pina acum doua luni cînd sa făcut pe numele mamei el nu avea proprietăți nici nimik cît a trăit nu a fost proprietar in totalitate a casei noi ce partaj sa facem daca el avea doar un contract de compraventa? Este chiar necesar sa facem succesiunea tatălui că sa putem cere moștenirea bunicilor?
Nu contează ce bunuri personale a avut tatal dvs., acum se dezbate succesiunea dupa parintii dansului.
Cum dansul nu mai este in viata sa preia bunurile, la moștenire vin copii si sotia lui, în funcție de situația exactă...
Cu mostenirea, succesiunea dupa dumnealui, daca mai exista bunuri pe numele dumnealui, va descurcati* dvs.si mama dvs., daca nu mai aveti fratii, sunteti singuri moștenitori ai dansului, în acest caz.