avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat un apartament cu mari probleme de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat un apartament cu mari probleme de execuție, de care mi-am dat seama doar după ce m-am mutat în el. Pot să dau dezvoltatorul în judecată? Îmi vreau banii înapoi

In urma cu doi am cumparat un apartament la mansarda,pertul nu a fost deloc ieftin sau redus fata de restul apartamentelor din acea scara,acum dupa 2 ani,imi ploua in casa.Nu am luat la cunostinta ca am tavan fals si nu am placa deasupra acoperisului tornata,va rog foarte mult sa ma ajutati,in gasirea unei solutii de a rezolva situatia(imi doresc tare mult sa plec din acea casa).Exista o sansa in a da in judecata dezvoltatorul pentru inselaciune?doresc banii inapoi si plecarea din acea zona!
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca se pune problema unei înșelăciuni,dar depinde acest lucru de multe aspecte.Mergeti la un av cu actele pt a vedea ce optiuni aveti,daca se pretează o acțiune în civil sau o plângere penală.Oricum va dura foarte mult,mai bine vindeți și dvs și chiar dacă pierdeți câteva mii de euro scăpați de o problema.Aceleasi costuri le puteti avea cu cheltuielile pt susținerea unui proces asa ca...
multumesc de raspuns,
E o situatie complexa,sunt un intre sir de enumerat la sitatii in acest bloc(vorbim de un bloc cu 6 apartamente pe o singura scara,in momentul vanzarii am luat totul la finisaje,dupa ce am semnat contractul am facut mutarea mea in casa,cand am pus lustrele de lumina am constatat ca in toate camerele am tavan fals iar rezistenta aplicelor nu e foarte buna,am crezut ca totusi ca deasupra acelui tavan fals se afla o placa de beton,pana in momentul cand am vazut infiltratii de apa in casa .plus de asta noi ca si locatari nu am stiu ca parterul blocului ii revine propietarului cat si fata blocului in care isi fae de fiecare data ce vrea dansul,azi terasa(mult noroi si pamant,zi de zi muncitori si haos).locul meu de parcare care scrie in contract nr 6 la apartamentul X(cand merg sa imi parchez masina constat ca locul se afla deaspra la fosa,unde e o tabla si nu are cum rezista o masina pe acel loc),apa nu se poate consuma sau spala pe corp fiind foarte urat mirositoare si galbena.sitatia e complexa si am de gand de a merge mai departe cu aceasta sitatie.nu e doar o problema din pacate!Plus ca propietarul (dezvoltatorul)ulterior la scara blocului a deschis si o spalatorie auto,fara acere aprobarea la nimeni.
Daca si ceilalti locatari va sustin...angajati un avocat, faceti plangere la primarie si vedeti exact autorizatia primita, poate nu a respectat prevederile ei, poate va ajuta si o plangere la I.S.C:.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazut daca sunt vicii ascunse sau aparente, aveti termene in care il puteti da in judecata, nu mai asteptati.
Rezolutiunea vanzarii nu cred insa sa se poata... dar negociati cu el.
Am încercat in n cazuri sa rezolv amiabil situația,dat fiind faptul ultimului mail de azi”Buna ziua,

Va comunic ca nici in prezent problema cu acoperisul nu s-a rezolvat. Saptamana trecuta dl Bogdan mi- a comunicat ca I s-a transmis ca abia dupa Paste poate sa vina cineva, mi a dat nr persoanei care s-a ocupat de acoperis, am discutat cu dansa,mi-a comunicat ca o sa incerce sa gaseasca pe cineva dar nu stie cand pentru ca firma pe care o avea a dat faliment si ca cel mai probabil pasarile au mancat buretii de pe acoperis. Intrebarea este urmatoare , ce siguranta am eu pe acest apartament in conditiile in care in mai putin de 2 ani de la cumparare am astfel de problema? Va reamintesc ca acest apartament are tavan fals, nu are placa turnata , iar rezistenta lui este scazuta, lucruri pe care nu le-am stiut in momentul in care l-am cumparat. Nu se poate sa dau 48.200 euro pe un apartament in care nu exista o palca turnata, locul de parcare este pe putul blocului, am avut gazelle oprite aproximativ o luna pentru ca au fost pierderi de gaze(situatie ce poate sa fie verificata la distrigaz) iar firma respectiva care s-a ocupat de instalatie nu a putut sa elibereze un aviz de functionare, apa nu se pote consuma, miroase îngrozitor ,este de culoare galbena si plina de nisip!

V-am comunicat de aceasta problema de aproximativ 3 saptamani, din pacate nu este o situatie care poate sa fie amanata, am tot asteptat un raspuns.

Daca celelalte probleme au o rezolvare, reveritor la acoperis nu pot sa astept mai mult decat am facut o , nu se poate tura placa? Este vorba de siguranta mea, acum se poate rezolva cu acoperisul iar peste un an doi sa fie din nou aceasta problema, nu imi pot asuma un credit pe 30 de ani si sa am astfel de probleme.

Dupa cum se poate observa am incercat rezolvarea pe cale amiabila, insa in situatia in care nu se va rezolva o sa actionez pe cale legala.

Astept un raspuns

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa imi spuneti ce inseamna copta parte din acoperis? ... EduardDavid EduardDavid Buna ziua va rog sa imi spuneti ce inseamna cota parte din acoperis? Mentionez ca am cumparat un apartament la mansarda unui bloc nou construit si nu este ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)