avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza sa-mi elibereze Adeverinta CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza sa-mi elibereze Adeverinta CM

Va rog sa ma ajutati intr-o situatie. Pe 22.04 (luni) am informat angajatorul ca, din 23.04 (marti) voi fi in concediu medical (criza lumbago). Mi-au spus ca daca nu vin la serviciu voi fi concediat, iar marti am primit acasa prin executor judecatoresc deja notificarea de concediere emisa cu data de 22.04, dar primita pe 23.04 (data de la care voi fi in concediu medical). Asta dupa ce eu i-am informat despre concediu medical din 22.04, iar tot din 22.04 am tot solicitat in repetate randuri, atat pe email cat si pe alte canale de comunicare, adeverinta pentru eliberare CM, insa nu am primit nici pana azi. Intrebarea este daca este legal ce au facut? Mentionez faptul ca am fost angajat cu perioada de proba 90 zile, iar in 22.04 s-au implinit fix 30 zile.Eu voi contesta decizia de concediere, intrebarea mea este, am sanse de castig? Ma tem ca daca pierd cumva sa nu fiu nevoit sa le platesc cheltuieli de judecata etc. Este posibil asa ceva? Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
KatalinS, utilizator
Cel mai recent răspuns: KatalinS , utilizator 15:48, 24 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu ce articol v-a incetat c.i.m. ?
Art. 31 alin (3).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia, potrivit articolului 31, alin. 3 C.mun.

2. Concediul pentru incapacitate temporara de munca cosntituie o situatie de suspendare de drept a contractului individual de munca, potrivit art.50, lit. b C.mun..

In cazul suspendarii contractului individual de munca, toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului se suspenda, conform dispozitiilor art.49, alin.6 din Codul muncii.
Se excepteaza de la aceasta regula situatiile in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Astfel, concediul medical suspenda perioada de proba.
Am intrat in posesia concediului medical. II voi trimite printr-un coleg sa-l predea. Mi-am facut copie si l-am ruga sa ia nr de inregistrare. Mi-e teama ca nu-l accepta sau ca vor spune ulterior ca nu l-au primit. De aceea incerc sa-mi iau masuri de precautie. Sa-l trimit si pe email? Va multumesc pentru tot sprijinul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le trebuie originalul ... dvs va pastrati copia.

Alte discuții în legătură

Concediul medical si incetarea c.i.m. in perioada de proba Onea Simona Onea Simona M-am imbolnavit in perioada de proba, am cerut adeverinta pt medicul de familie sa pot sa meeg sa imi prescrie un tratament dar nu am primit adeverinta si am ... (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva elenusav elenusav Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Ma simt nedreptatita si doresc sa aflu o opinie profesionista si obiectiva. Am contract pe perioada ... (vezi toată discuția)