avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Se da urmatoarea speta,sotul decedat nu a avut copii,sotia are 4 copii din prima casatorie,au trait impreuna legitim pana la deces.Cum se imparte mostenirea ,ma intereseaza daca fratele sotului decedat are drept de mostenire sau aceasta se imparte intre sotie si cei 4 copii ai acesteia.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:37, 24 Aprilie 2019
Copiii soției nu au vocație succesorala.
Mostenitori sunt soția 1/2 si fratele defunctului 1/2.
Mentionez ca la data casatoriei cu defunctul,apartamentul respectiv caci despre el este vorba,era al sotiei.Acum ea daca vrea sa il imparta celor 4 copii sa inteleg ca face parte si fratele decedatului sau cum,dezvoltati un pic va rog.

raluk0207 a scris:

Copiii soției nu au vocație succesorala.
Mostenitori sunt soția 1/2 si fratele defunctului 1/2.

Adică soția avea apartamentul înainte să se căsătorească?
Exact.

raluk0207 a scris:

Adică soția avea apartamentul înainte să se căsătorească?

Atunci este bunul propriu al soției, care nu are nicio legatura cu succesiunea.

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire al sotiei dupa sotul defunct mcop mcop sot si sotie au cumparat casa in timpul casatoriei. Cei 2 soti nu au avut copii. Defunctul are un frate in viata. Sotul a decedat si sotia doreste sa stie daca ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste ? doar copii sau si rudele de gr 1 mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Dupa moartea unuia dintre parinti ( proprietari ai unui aparatament ) cu doi copii majori , mama in viata si ... (vezi toată discuția)
Mostenire complicata ContSters62689 ContSters62689 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se face impartirea unei mosteniri in situatia urmatoare: 1. Decedatul a avut o casatorie anterioara si a murit in timpul ... (vezi toată discuția)