avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributi la un pfa pensionar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributi la un pfa pensionar

Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu angajat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:27, 27 Aprilie 2019
In cazul dumneavoastra veti plati obligatoriu impozitul pe venitul din activitati independente de 10% aplicat la valoarea venitului net anual adica venit brut anual incasat - cheltuieli deductibile anuale platite (fara contibutia de sanatate).
Separat veti plati si contributia las anatate dar asta doar daca valoarea venitului net anual de mai sus este peste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie, care in acest an de exemplu este 24960 lei. Daca rezulta ca trebuie sa platiti cass 10%, procentul se aplica la valoarea plafonului.
Veti depune la infiintarea pfa pentru finante declaratia unica numai prin internet folosind contul deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual. In aceasta declaratie treceti valorile estimate a le realiza pentru incasarea de venituri si plata de cheltuieli deductibile pentru 2019.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii impozitare venit din pfa iulianicoleta9 iulianicoleta9 Vreau sa vand bijuterii handmade online.Daca imi fac PFA,ce taxe trebuie sa platesc dupa infiintarea acestuia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Contributii sociale obligatorii eustinaionescu eustinaionescu Sunt salariata, avand functia de medic specialist in cadrul GARZI MEDICI, cu contract individual de munca nr. 0/42915 si conform Ar1 din act aditional ... (vezi toată discuția)
Care este impozitul pe venit pentru pfa? Andrei ramana Andrei ramana Am înființat decurgând un pfa cu codul caen 9001(activități de interpretare artistica).... Și as vrea sa știu care sunt următori pași de urmat cu ... (vezi toată discuția)