avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pro rata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pro rata

cum se calculeaza pro rata daca in cursul unei luni am o achizitie scutita de TVA?

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: mioara danaila , utilizator 11:19, 24 Noiembrie 2009
nu se calculeaza prorata; se trece respectiva factura in jurnal de tva cumparari la rubrica de op scutite, si in decont la rindul corespunzator

Prorata se calculeaza asupra tva deductibil daca aveti livrari scutite si nu puteti determina cit anume e taxa aferenta op scutite si cit anume e pentru cele impozabile .
Vedeti art 147 cf +norme
Referitor la calcul pro-rata :
firma la care lucrez -agentie de turism - are pe langa obiectul principal de activitate si inchirierea de bunuri imobile(o cladire) pentru care inchirierea se face fara tva. Valoarea facturilor de chirie o inregistrez in decont la scutite fara drept de deducere. In decont am si servicii scutite cu drept de deducere , pentru bilete de avion vandute de agentie.
Este necesar sa calculez pro rata?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire tva de plata Ionut Gogosaru Ionut Gogosaru Buna, Am o firma platitoare de TVA, prin depasirea plafonului. Cu toate aceastea firma este scutita de plata TVA-ului, art. 141 alin. (1) lit. f) din Codul ... (vezi toată discuția)
Clarificare chirie levantica levantica societatea are o cladire, desfasoara ca activitate principala comertul cu diferite produse.inchiriaza o parte din suprafata cladirii catre o alta societate ... (vezi toată discuția)
Tva ileanaturti ileanaturti Un agent economic are 5 imobile in proprietate, pe langa activitatea principala realizeaza si venituri din inchirierea acestor imobile. In anul 2004 a depus ... (vezi toată discuția)