Am primit recent un plic de la anaf prin care am fost instiintata ca datorez 350 lei contributii de sanatate pentru anul 2015 pentru un depozit bancar pe care apoi l-am si lichidat in 2017 pentru un castig din dobanda de 48 lei .
Cum este posibil asa ceeva si care sunt pasi de urmat pentru costestarea acestei decizii aberante?
Precizez ca in acel an eram si asigurata la sanatate fiind studenta la facultate
Va multumesc!
Am fost azi la sediul ANAF bataie de joc extrema e putin zis mi-am spus situatia si mi-a zis o doamna de la ghiseu asta dupa ce am fost plimbata pe la 4 ghiseuri si asteptat cam 3 ore ca sa depun contestatie cand am intrebat ce trebuie sa contina contestatia mi sa spus cinic "scrie ce vrei dumitale ",in final noroc ca am dat peste un domn care avea aceeasi problema de ma ajutat sa fac acea contestatie .Sa vad ce raspuns am sa primesc in 30 de zile dar tare mie teama ca as putea sa ajung iara in instanta ce aceasta institutie care din pacate comite prea multe abuzuri .
Asta a fost apogeul bataii de joc mai intai am fost la Avocatul Poporului cu aceeasi doleanta si mi s-a raspuns in bascalie ca sa fac contestatie cand am intrebat cum anume mi s-a spus ca ei nu ma pot ajuta cu absolut nimic si ca sa imi caut avocat .Oare pentru ce se mai cheama Avocatul Poporului daca nu te ajuta cu absolut nimica ?
Am mers pe acest "sfat " de la Avocatul Poporului am contactat un avocat care mi-a raspuns fara echivoc "imi plati-ti 2000 lei si va ajut " de unde sa am eu asa sume de bani deodata si cum Dumnezeu sa dau 2000 lei pentru 348 lei Cand am expus aceasta situatie mi s-a spus ca banii vor fi platit de la ANAF la final proces asta daca are castig de cauza daca nu raman si cu datoria si cu paguba.Ba si mai mult m-a incurajat zicandu-mi ca instanta poate sa imi de-a castig in speta dar sa nu aprobe si decontarea cheltuielilor pe scurt sa platesc 2000 lei ca sa castig...... 348.
Cam asta e Romania reala o tara in care omul simplu este pur si simplu calcat in picioare ?
Va multumesc!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.