avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua, Am patit si eu precum altii cu PLF. Am ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua, Am patit si eu precum altii cu PLF. Am plecat o perioada ...

Buna ziua,

Am patit si eu precum altii cu PLF. Am plecat o perioada foarte scurta in Anglia, din 12.01 pana in 14.01.2022, sa il ajut pe fiul meu cu niste bagaje acolo. Am completat PLF insa inainte de plecarea din tara, in dupa amiaza zilei de 10.01. (credeam ca o sa fie nevoie inapoi la OTP). Cand m-am intors la OTP, am fost indrumat prima oara la personalul DSP. A fost intrebat de unde vin si daca am certificat COVID/verde, pe care l-am prezentat (am doza booster). Apoi despre testul PCR. Nu l-am facut in Anglia, nu era timp sa primesc raspunsul cred. In Anglia, nu am primit nici macar testul antigen, pe care il rezervasem si il platisem (de fapt, am primit raspuns inainte de a ajunge la aeroport in Londra ca nu e cazul sa il mai trimita!). Mi s-a spus ca voi intra in carantina 5 zile. Am spus ca este corect si am fost intrebat despre PLF, daca il am, am zis ca da si mi-a dat un biletel cu intrarea in carantina pe care urma sa il prezint la Serviciul Control Pasapoarte. Acolo, o alta doamna din cadrul acelui serviciu, m-a intrebat din nou. de certificatul electronic/digital COVID, l-am prezentat din nou. Apoi despre unde voi sta in carantina. Am spus ca la domiciliu, conform si PLF completat. A observat adresa in baza de date (de unde, daca nu din PLF?) si mi-a solicitat numarul de telefon, a spus ca nu stie de ce lipseste. I-am spus sa scaneze formularul, il aveam fizic la mine, doar. A spus ca nu merge scanat, patratelul acela mic gen QR nu se poate scana (sau o fi fost sistemul de vina?). Am intrebat daca mai trebuie ceva, a zis ca nu, este ok, pot trece mai departe. Daca am dat adresa la care urma sa ma carantinez, aceasta era ca ca un PLF suplimentar, nu? Am ajuns acasa si am respectat cu strictete carantina! Dupa vreo doua saptamani, vineri seara pe 28.01 am primit amenda... Acum, ce ar trebui sa fac, sa platesc cei 1000 de lei si sa ma prezint la Tribunal/Judecatorie (Constanta, eu fiind din Navodari) cu/pentru contestatie? Trebuie sa scriu in PV de Constatare primit de la DSP ca refuz sa semnez sau sa accept contraventia?

Multumesc anticipat!

Cu respect,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:04, 7 Februarie 2022
Depuneți contestația dacă ați respectat tot.
Exista anumite probleme.

De cum am aflat de acest formular am inteles ca vor fi probleme.
Este prost gandita legea dar legea dar plătește poporul.
Și momentul în care a fost implementat acest formular este unul ales complet aiurea.
Nu prea sunt specialiști după parerea mea.

Daca nu am vrut deloc sa apar în pandemie pe cineva acum as apara in instanta dar tare cred ca instantele nu vor da cheltuielile cu avocatii dacă depășesc 2000 lei.
Este posibil.sa nu dea nici măcar atât.
Este o bătaie de joc la nivel general și următoarea problema a avocaților va fi cu instanțele care nu dau banii la oamenii care au plătit avocati.

Datorita prostiei a celor care au gandit greșit statul va avea de dat foarte mulți bani la oameni.

Sunt multe faze aberante pe acest domeniu.

Eu nici nu mai susțin restricții inutile și de aceea consider ca trebuie sa nu mai existe restricții dacă nu exista motive.
Culmea este ca acum nimeni nu mai pare sa fie deranjat de restricții, tocmai atunci când nunse mai impun...
Foarte ciudat...

Cat s-au impus restricții cu adevărat și necesitatea vaccinării era justificata am susținut asa ceva cu tărie și argumentat temeinic.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! În perioada 23 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022 ... alextihanov48 alextihanov48 Bună seara! În perioada 23 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022 am fost plecat în Marea Britanie împreună cu prietena mea și sora acesteia. Cu 24h înainte ... (vezi toată discuția)
Am sosit ieri 25 dec din anglia în românia, pe data de 23 dec ... ovidiutgjiu ovidiutgjiu Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data de 23 dec am făcut testul Covid la plecarea din Anglia, rezultatul fiind negativ totuși sânt obligat ... (vezi toată discuția)
Amenda formular plf Ovidutus Ovidutus Buna ziua. In data de 28 decembrie am intrat pe teritoriul Romaniei. Nestiind ca e necesar completarea unui formulat PLF la intrarea in tara, am procedat la ... (vezi toată discuția)