avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună seara! În perioada 23 decembrie 2021 - 3 ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună seara! În perioada 23 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022 ...

Bună seara!
În perioada 23 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022 am fost plecat în Marea Britanie împreună cu prietena mea și sora acesteia. Cu 24h înainte de venirea în țară am completat PLF-ul obligatoriu pentru intrarea în țară. Nu am avut teste PCR făcute la intrarea în țară, ca urmare trebuie să stăm în carantină 10 zile. Astăzi, pe la 11 dimineața am primit acasă o hârtie de la DSP prin care sunt înștințat că trebuie să plătesc 2000 lei pentru ca nu am avut PLF-ul completat, deși atât eu cât și prietena mea și sora ei le-am avut completate, dar numai eu am primit amenda.
Întrebarea mea pentru dumneavoastră este: Ce ar trebui să fac în situația aceasta?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2022
alextihanov48, utilizator
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 14:28, 11 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
contestatie la instanta in termen de 15 zile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil sa nu fi salvat documentul completat si atunci practic acel document PLF nu exista. Banuiesc ca ati primit o confirmare de la aplicatia STS (pe adresa de email cu care v-ati inrolat) prin care se confirma tiparirea/existenta documentului PLF. Aceasta confirmare o puteti folosi in instanta la contestarea PV prin care s-a aplicat amenda sau macar sa chemati in proces STS ca parte intervenienta (stiu avocatii ce si cum) fiindca ei gestioneaza aceste resurse dpdv tehnic. Daca aveti probele necesare, castigati sigur, inclusiv cheltuieli de judecata.
De stiut faptul ca acest document PLF nu mai poate fi completat retroactiv.
Daca aveti dubii asupra modului in care ati completat formularul - [ link extern ]
Potrivit explicatiilor de la Politia de frontiera, documentul PLF nu trebuie tipărit, el este citit automat prin intermediul dispozitivelor aflate la dispoziţia Poliţiei de Frontieră. În momentul în care persoana se prezintă în punctul de trecere, poliţistul de frontieră efectuează formalităţile de control prin verificarea automată a paşaportului sau a cărţii de identitate. În funcţie de rezultat datele vor fi trimise către Direcţia de Sănătate Publică în vederea luării măsurilor ce se impun (ex. amenda - daca nu exista formular, ancheta epidemiologica, etc)..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda formular plf Ovidutus Ovidutus Buna ziua. In data de 28 decembrie am intrat pe teritoriul Romaniei. Nestiind ca e necesar completarea unui formulat PLF la intrarea in tara, am procedat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am patit si eu precum altii cu plf. am plecat o perioada ... maryusrobert maryusrobert Buna ziua, Am patit si eu precum altii cu PLF. Am plecat o perioada foarte scurta in Anglia, din 12.01 pana in 14.01.2022, sa il ajut pe fiul meu cu niste ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am calatorit in italia in concediul de revelion. ... LSTEFANESC LSTEFANESC Buna seara. Am calatorit in Italia in concediul de revelion. Conform legii, am intocmit un PLF la iesirea din tara si un alt PLF cu 12 ore inainte de revenire ... (vezi toată discuția)