tgeorgescu a scris:
O banuiti fara a avea nicio dovada. Ori faceti rost de dovezi solide, ori renuntati la dat in judecata.
Moartea unui pacient nu este neaparat o vina a medicului. Chiar si in cazul in care medicul a gresit se pune problema daca ceilalti medici, daca ar fi fost in locul lui, nu ar fi gresit si ei (de ex. simptome subtile si multi-interpretabile, sau simptome asa de vagi incat trec neobservate).
Ovulele pot fi recoltate si congelate pentru a face astfel copii ulterior. Asta e o tehnologie mai noua, nu stiu daca a ajuns si-n Romania.
"Hoţul de un păcat, păgubaşul de o sută", zice "înţelepciunea popupară". Adică ar fi cam aşa: hoţul a furat, păcătuind, iar păgubaşul, prin răspândirea de suspiciuni despre o sută de nevinovaţi, face 100 de păcate.
În medicină se bâjbâie într-un mod îngrozitor. Uitaţi-vă doar la faptul că, zeci de ani, le-am recomandat diabeticilor diete high carb, low fat ca, acum, să constatăm, că este o prostie, Profesori universitari americani, chirurgi cardiologi, spun că s-au cheltuit milioane de dolari ca să se constate că grăsimile saturate nu fac rău inimii. Nu mai dezvolt.
Faptul că două paciente au murit, nu înseamnă că este vina chirurgului; câte vieţi a salvat acelaşi chirurg în aceeaşi perioadă? Şi este clasică replica medicului la care te plângi de un altul: e un bou, dacă veneai de la început la mine, azi dansai lambada.
Pe de altă parte, actul medical nu este ca întreţinerea la maşină: indiferent de stare, ţi-o poate face ca nouă, este problema doar dacă merită costul. Îi văd pe prea mulţi că acuză medicul că nu i-a putut însănătoşi. Medicul nu este Dumnezeu!
Forumista, a cărei supărare o înţeleg, trebuie să contacteze un avocat, să înceapă prin a solicita toate recordurile medicale; unde este refuzată să apeleze la justiţie. Este o cale lungă, "corb la corb nu-şi scoate ochiul", medicii au găsit scuze şi pentru infractori cu 8 clase care operau. Iar sistemul medical privat este un dezastru: am văzut cazuri în care a fost solicitată salvarea de către clinica privată, să preia un pacient de al ei!
Ţi-am, dat thumb up - aveai deja un down, deci l-a anulat -, fiindcă sunt de acord cu postarea ta, dar a fost cam prea dură. Te urmăresc de mult, cred că eşti adeptul teoriei: ce nu te omoară, te întăreşte. :)