Stimate @Adevar1 , imi pare sincer rau pentru greutatile prin care treceti . Dupa stiinta mea , criptorhidia este conditia in care un testicul ( sau ambele ) nu au coborat in saculetul lor , ci au ramas la baza abdomenului . Operatia asta a facut , l-a coborat la locul lui . Acum ( dar cred ca si atunci ) e o operatie usoara , pacientii sunt externati in aceeasi zi , cel mult in ziua urmatoare .Nu prea avea acea manevra chirurgicala cum sa afecteze rinichiul , chiar presupunand ca a fost o operatie mai putin reusita . Iar atunci , prin 1996-1997 nici nu stiu daca existau ecografe, poate cate unu prin cate un spital mare , si erau extrem de neperformante si foarte putini medici cu competente in ecografie . Intr-un proces in care sa incercati sa acuzati spitalul ( sau medicul ) de malpraxis , va trebui sa dovediti ca intre operatie si problema de la rinichi exista o relatie clara de cauzalitate , nu ajunge ca asa credeti dvs . Asta implica avocati foarte buni , expertize medicale , si - implicit - bani multi . Bani pe care ii recuperati , dar numai daca veti castiga procesul , ceea ce nu-i deloc sigur . Mirarea mea este ca spuneti ca tratamentul e scump, eu stiu ca exista un program national de oncologie , iar tratamentele sunt gratuite . Daca ati lucrat vreodata , poate ati avea dreptul la pensie de boala , e de intrebat la Casa de Pensii . Daca nu , poate de la primarie un ajutor social . Cred ca ati putea obtine si un certificat de handicap si ati avea si de acolo un ajutor banesc , intrebati la AJPIS . Va doresc sanatate , sa treceti cu bine peste tot necazul .
~ final discuție ~