avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cod 14/111 concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cod 14/111 concediu medical

Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. Tatal meu a fost internat la Victor Babes - pneumologie si la Militar unde i s-a extirpat o tumoare si un plaman. Ambii doctori si pneumologul si chirurgul i-au trecut pe medical cod 14/111 tumoare maligna iar cei de unde lucreaza el respectiv medicul de medicina muncii si resurse umane nu vor sa le primeasca deoarece nu sunt date de un oncolog sau de un cardiolog (deoarece are si cardiopatie ischemica) si cer un aviz de la unul dintre acesti 2 specialisti. Am cautat dar dansii il vor lua in evidenta si il vor trata de acum incolo nu pot pune viza pe medicalele date de medicii unde a fost internat. Astept sfaturi sau reglementari legislative care ma pot ajuta deoarece cei de la serviciu se prevaleaza de art 27, 28 si 29 din ordinul 60/2006 conform carora spun dansii ca dl chirurg nu avea voie sa dea codul de tumoare ci numai un oncolog. Eu spun ca ne incadram la art.30 cf caruia certificatele de concediu medical pentru durata internarii se acorda de medicul curant din spital care a ingrijit si externat pacientul dar nu vor sa imi primeasca medicalele. Ce pot sa fac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:52, 15 Iunie 2010
Luati legatura cu Casa de Asigurari de Sanatate care va poate da cel mai competent raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operat tumoare rinichi,extirpat rinichi drept radu1966 radu1966 mi-au extirpat rinichiul drept pe data de 2aprilie!la ce concediu medical am dreptul?doctorul care m-a operat zice ca pe 1mai pot incepe munca?chiar asa la mai ... (vezi toată discuția)
Se poate vorbi de malpraxis? GreyHound GreyHound Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. In luna decembrie bunica mea a fost internata la Spitalul Judetean de urgenta Braila ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare concediu medical pentru un pacient cu cancer andry12 andry12 Buna ziua. Va cer ajutorul intrucat am ajuns la disperare cu doctorii din Romania si nu mai stiu la cine sa apelez si cum se aplica legea in tara ... (vezi toată discuția)