avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vorbi de malpraxis?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vorbi de malpraxis?

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. In luna decembrie bunica mea a fost internata la Spitalul Judetean de urgenta Braila deoarece avea apa la burta. Dupa ce i s-a scos apa, la o zi diferenta, nu a mai putut merge si nu a mai recunoscut pe nimeni, nici nu a mai vorbit. Unul din doctorii curanti a zis ca e encefalopatie, adica apa respectiva i s-a dus la creier si s-a intamplat acest lucru. Intre timp i s-au facut diferite analize, unele din ele la ficat, una din doctoritele care o trata a informat-o pe mama mea ca analizele la ficat au iesit perfecte (mama mea a fost internata cu dansa pentru a o ajuta). Alt doctor a venit si i-a comunicat mamei mele ca analizele la ficat sunt dezastruoase. La o zi sau doua burta s-a umplut iar de apa. Printre analize i s-a facut si un computer tomograf, unde doctorii din acel spital au citit tumoare (cancer) pe intestinul gros. Dupa ce au hotarat sa opereze o femeie de 87 de ani, dupa operatie, doctorul chirurg care a operat-o a venit si a comunicat mamei mele ca nu a avut absolut nicio tumoare, doar niste mate incretite si apa. Intrebarea mea este: acea analiza la computer tomograf nu arata foarte clar daca exista sau nu cancer? La cateva zile dupa operatie, cum era si normal, bunica mea a decedat. Am cerut in numele mamei mele, cu documente justificative, dosarul medical al bunicii, pentru a ne putea consulta si cu alt doctor dar spitalul nu a raspuns. Am cerut fisa in data de 18 ianuarie (bunica mea a decedat in data de 4 ianuarie). Exista vreo posibilitate sa acuz spitalul de malpraxis? Stiu ca era batrana dar nu cred ca e normal sa tratezi asa un pacient, mai ales sa o supui unei interventii chirurgicale, fara sa fii sigur ce faci si de ce o operezi. Fara legatura cu cazul bunicii mele, cunosc caz concret in care pacientii cu diabet sunt tratati in acel spital cu glucoza, provocandu-le decesul. Daca exista posibilitatea, va rog sa ma ghidati cum se procedeaza si cum pot demonstra ca eu sunt nepotul dansei, tinand cont ca avem nume diferite de familie. As vrea sa fac acest lucru cat mai discret, in asa fel incat spitalul sa nu apuce sa modifice dosarul pacientei, pentru a-si sterge urmele, in cazul in care n-a facut-o.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
GreyHound, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa contina un raport medical dupa operatie? valusca_1980 valusca_1980 fetita mea a fost operata de cancer la ficat iar in timpul operatiei s-a descoperit ca pe langa tumoare mai era si o punga cu lichid(lichidul continea celule ... (vezi toată discuția)
Operatie nereușită în copilărie îmi costa acum viata, cine ma poate ajuta? Adevar1 Adevar1 Bună ziua, În urma cu 25 de ani am fost operat la spitalul de copii din Timișoara pentru criptorhidie. După această operatie avuta în copilărie, ... (vezi toată discuția)