avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SCHIMBARE PRESEDINTE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SCHIMBARE PRESEDINTE

Este adresa din CI a unei persoane un impediment ca aceasta sa fie aleasa presedinte a unei asociatii de proprietari? E vorba de o persoana care e proprietar, locuieste acolo, dar are pe CI o alta adresa de domiciliu, pe care doreste sa o pasteze din anumite motive. Este functia de presedinte conditionata de adresa din buletin sau doar de faptul ca este proprietar?
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2019
Cornelia Muntean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:01, 3 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conditia esentiala este sa fie membru al asociatiei de proprietari, nu numai proprietar.
Adresa de domiciliu, de resedinta, de locuit efectiv nu conteaza. E legal sa fie presedinte chiar daca locuieste efectiv si are in acte o adresa din Honolulu.

L196/2018 art 56 (1) Președintele asociației de proprietari este candidatul, membru al asociației de proprietari, ales prin voința sa și a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți în cadrul adunării generale.

Singura conditie suplimentara este cea impusa de
L196/2018 art 45 (7) Nu pot fi alese sau numite în funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari persoanele care au suferit condamnări, în baza unor hotărâri judecătorești rămase definitive, pentru infracțiuni de natură economico-financiară.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2019
CipM, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dreptul de proprietate și calitatea de membru al asociatiei este ceea ce contează.
Dreptul.de a alege adresa de domiciliu constituie un drept constituțional și nu poate fi condiționat de nimic.Daca legea ar fi condiționat obligativitatea de a avea domiciliul la adresa asociației ar fi fost o dispoziție neconstitutionala adica contrară constituției.
Acum am aflat ca s-a schimbat legea referitoare la Asociatiile de proprietari in 2018 si ca presedintele nou ales e oficial numai daca se depune la tribunal PV de la sedinta in care s-a hotarat schimbarea presedintelui si de asemenea cazierul noului presedinte, a cenzorului si a tuturor membrilor comitetului asociatiei. Asa este? Ce exact trebuie facut pentru ca schimbarea sa fie legala? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2019
Cornelia Muntean, utilizator
Multumesc!
Daca ati aflat de noua lege, n-ati pus mana s-o parcurgeti?
Unde ati gasit in ea "depunerea la tribunal"?!

Alte discuții în legătură

Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Mandat președinte asociație de proprietari CNRR CNRR Bună seara, M-ar interesa, în calitate de membru al CEx-ului unei asociații de proprietari care este momentul concret în care președintele ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul deține majoritatea pentru că nu sunt vândute toate apartamentele, și a impus conducerea asociației de proprietari la ședința de constituire. e legal ce se întâmplă? Testuser1 Testuser1 Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou. Blocul are 89 apartamente si 74 spatii de parcare. Pentru ca nu sunt vandute toate, dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)