avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Lucrez în învățământ din anul 1986 și am vechime neîntreruptă.Din păcate starea sănătății s-au agravat astfel că în urma a mai multor fracturi merg in cârje. Am fost la medic pt.pensionare medicala și nu am reușit,spunandu-mi-se că nu este cazul. Am continuat să merg in cârje la școală,însă mă simt penibil in fata copiilor. M-am gândit astfel la pensionare anticipata. Deci,vă rog să-mi spuneți in ce condiții as putea sa mă pensionez anticipat,însă financiar sa nu mă afecteze f.mult? Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Silvia 864 , utilizator 20:11, 30 Aprilie 2019
Luna si anul nasterii.
22.02.1964
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
-Limita de varsta la 62 ani si 7 luni.
-Pensie anticipata sau anticipata partial la 57 ani si 7 luni.
Conditia de stagiu prntru pensie anticipata este de 41 ani si 6 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de imvaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 33 ani si 6 luni, fara stagiul asimilat.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata Silvia 864 Silvia 864 Am absolvit \"Facultatea de filosofie-istorie\" in anul 1986,iar din septembrie 1986 am a activat ca profesor, pana in prezent,fără întrerupere. La ce ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie anticipata raveanu raveanu Buna ziua. Sunt nascuta in octombrie 1962, angajata din 1986, cu 5 ani facultate -studii la zi. Va rog sa ma ajutati sa aflu ce optiuni am pentru pensionare ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mariapop284@jahoo.com mariapop284@jahoo.com Născută în 13.04.1962 .cotizați 35 ani va rog să-mi scrieți când pot să mă pensionez anticipat sau anticipat parțial. (vezi toată discuția)