avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsire nemotivat in zi decretata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsire nemotivat in zi decretata

Buna ziua, as avea o întrebare pentru dumneavoastră în legătură cu lipsirea nemotivată in zi decretata de stat de la locul de munca. Ieri 26 aprilie (zi decretata) am lipsit de la munca fara să anunț. Întrebarea mea este dacă mă poate trece nemotivat in data respectivă menționez faptul că trebuia să mergem la munca, am fost anunțați anterior. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 27 Aprilie 2019
daca lucrati la stat nu..in cazul privatului lucrurile stau altfel
Ati luat la cunostinta ca trebuia sa lucrati cu recuperarea zilei respective?
Nu lucrez la stat. Firma este privata.

Ni s-a spus că lucrăm și vineri seara (schimbul 3) menționez că nu am anunțat. Pot duce un document care motivează absența mea de la medicul de familie? Sau ce opțiuni as avea pentru a nu fii trecut nemotivat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Puteti lua un astfel de document ... daca nu exista ceva scris , atunci consider ca este un abuz din partea angajatorului sa va ponteze nemotivat.

Daca veti fi pontat nemotivat, puteti sesiza ITM-ul.
Mulțumesc frumos pentru informații, însă as mai avea o întrebare , mă poate ponta nemotivat in aceasta zi? Sau depinde de roi-ul firmei cu privire la zile decretate?

Cornel Vasile a scris:

Puteti lua un astfel de document ... daca nu exista ceva scris , atunci consider ca este un abuz din partea angajatorului sa va ponteze nemotivat.

Daca veti fi pontat nemotivat, puteti sesiza ITM-ul.

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate Vali12 Vali12 Am lucrat in cadrul unei societati in perioada iulie 2014 - martie 2015 cu CIM pe perioada nederminata. Dupa incetarea CIM cu acordul partilor, am solicitat ... (vezi toată discuția)
Buna seara , sunt intr-un litigiu de munca ,in speta am solicitat ... timpuriu timpuriu Buna seara , sunt intr-un litigiu de munca ,in speta am solicitat concediu conform OUG 147/2020 ,copilul meu invatand in sistem hibrid , o saptamana online /o ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris pentru absenta nemotivata roda67 roda67 In cazul in care pentru o abatere disciplinara este dat avertisment scris pentru plecarea de la locul de munca fara aprobarea sefului si se decide si pontarea ... (vezi toată discuția)