avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente nemotivate

Am lucrat in cadrul unei societati in perioada iulie 2014 - martie 2015 cu CIM pe perioada nederminata.
Dupa incetarea CIM cu acordul partilor, am solicitat adeverinta pentru recalcularea pensiei si figurez cu 33 de absente nemotivate!!!!!
Eu nu am lipsit de la munca, mai mult decat atat, pontarea se facea la inceputul si sfarsitul programului cu cartela magnetica.
Exista in programul informatic datele de pe cartela? Pot solicita un extras?
Ce documente pot solicita de la societate?
Cum pot demonstra ca in fapt eu am fost la munca?

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
Vali12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:31, 31 Iulie 2015
Vali12 a scris:

....
Eu nu am lipsit de la munca, mai mult decat atat, pontarea se facea la inceputul si sfarsitul programului cu cartela magnetica.
....

Undeva se stocheaza datele cand ati pontat la intrarea si la iesirea de la locul de munca. Ar trebui sa se verifice exact ce date au fost preluate in pontaj.

Primiti fluturasi de salariu ?
Nu am primit fluturasi, dar in perioada lucrata am primit salariul corect, am semnat statele de plata.
Ma gandeam sa le trimit o adresa prin care sa solicit documentele care au stat la baza intocmirii acelei adeverinte: stat de plata avans si lichidare, foaie colectiva de prezenta, extras dupa cartela magnetica, declaratia 112.
Dar aceste absente nemotivate nu ar trebui sa se inregistreze in REVISAL? Nu trebuia suspendat CIM, nu contituie abatere disciplinara conform Codul muncii?
Ei spun ca am lipsit in anul 2014: 1 zi iulie, 4 zile august, 5 zile septembrie, 3 zile octombrie, 3 zile in noiembrie, 7 zile decembrie; iar in anul 2015: 7 zile in ianuarie si 3 zile in februarie.
Mentionez ca in oct.2014 am avut CFP 5 zile, iar in noiembrie 2014 CFP 9 zile.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
Vali12, utilizator
Nu este obligatorie suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate si nici cercetarea disciplinara.
Puteti solicita copii de pe documentele care au stat la baza intocmirii acelei adeverinte: statul de plata, foaie colectiva de prezenta, extras dupa cartela magnetica, declaratia 112.

Puteti sesiza si ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate melinda1 melinda1 Care ar fi procedura de urmat in cazul unui salariat care nu s-a prezentat la locul de munca la data la care i a incetat suspendarea CIM - CFP - ci numai dupa ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 112, Georgi0121 Georgi0121 Cum completez pontajul si declaratia 112 pentru un salariat care a lipsit nemotivat 4 zile? A continuat sa lipseasca si i-am suspendat cim pentru absente ... (vezi toată discuția)
Demisie Bunea Ancuta Bunea Ancuta Buna ziua, Am inmanat demisia sefului , dar in contract e specificat 20 zile lucratoare.Ma poate astepta cealalta firma doua saptamani. Ce as putea ... (vezi toată discuția)