avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Probleme cu un PFA fara declaratii depuse la timp
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Probleme cu un PFA fara declaratii depuse la timp

Bună seara, vă rog să mă ajutați în următoarea problemă. Fratele meu și-a infiintat un pfa în iunie 2017. Nu a înregistrat venituri substanțiale, cheltuielile fiind mai mari. Are masina trecuta pe "firma". Problema e ca nu si-a declarat veniturile deloc, si nici nu a depus declaratia de inregistrare la ANAF(trebuia depusă în 30 de zile).
Acuma vrea să închidă pfa-ul. Cum ar trebui să procedeze? Ce taxe vor fi? Care este sancțiunea? Cum trece masina de pe pfa pe o persoana fizica?
Impozitul si l-a platit. Orice sfat e binevenit si va rog sa-mi dati toate sugestiile prin care să îl pot ajuta sa scape cat mai "ieftin".
Vă multumesc



Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Pfa radiat , datorii după.. .. DianaMaria28 DianaMaria28 In anul 2017 am radiat Pfa-ul pe care îl aveam din anul 2010. Am înregistrat 2 venituri în anul 2011, am platit impozit si contributii pana in anul 2017, ... (vezi toată discuția)
Ce amenda ar fi? alegbob alegbob Buna ziua ! Am un SRL eșuat fără activitate , neplatitor de TVA din 2018. In 2019 a înregistrat niște cheltuieli pe o scurta perioada de timp cu ... (vezi toată discuția)
Radiere srl-d iuliancico iuliancico Buna ziua Problema mea este urmatoarea: Am infiintat in august 2016 un SRL-D, unic asociat/administrator/angajat. Depus si platit totul la Anaf trimestrial. ... (vezi toată discuția)