Recent, am primit un avertisment de la anaf prin scrisoare recomandata(notificare de nedepunere a declaratiei 200).
Mi se spune ca, potrivit evidentelor ANAF, am realizat venituri din ACTIVITITATI INDEPENDENTE/JOCURI DE NOROC, si am nevoie sa depun declaratia 200 pe 2016.
Ceea ce a complet adevarat.
Problema mea e ca nu eram inregistrat ca PFA sau orice altceva cand am obtinut acele veniturile din activitatile independente, deoarece este o suma relativ mica (aproape 3k euro pe an) si credeam ca e o suma nesemnificativa ca sa ma bage anaf in seama. Adica am cam facut la nivel mic, evaziune fiscala. Recent, in 2017 am infiintat un PFA, deoarece preconizez venituri ceva mai consistente din asta si voiam sa fiu curat oricum.
Am intrebarile urmatoare:
1 Pot sa am probleme din cauza asta? Adica nu e obligatoriu sa ai PFA/PFI/SRL ca sa poti efectua ACTIVITATI INDEPENDENTE?
2. daca e posibil sa se fi referit doar la veniturile din jocurile de noroc?
3. Eu nu inteleg cum m-au reperat, E posibil sa ma fi turnat cineva? Sau e din cauza ca recent mi-am infiintat pfa si ei au dedus ca tre sa fi inceput asta mai devreme? Cum au aflat ca faceam bani din activitati independente?
Nu puteti efectua diverse activitati reglementate legal fara a fi PFA/PFI/SRL, nu mai are importanta cum v-au gasit, platiti conf.notificarii ptr. a nu avea probleme, termenul de prescriptie a obligatiilor fiscale este de 5 ani.
Mai am o singura intrebare, va rog. Trebuie trecuta fiecare intrare in declaratia 200 ( cate intrari atatea sectiuni 2) sau doar totalul pe 2016 si atat?
Declaratia 200
Spider2077
Buna ziua,
sunt persoana fizica, si vreau sa vand printuri 3d, nu stiu cum sa complectez corect declaratia 200, adica eu am costul initial al imprimante 3d, ... (vezi toată discuția)