avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune civila in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune civila in instanta

Buna ziua.As dori sa aflu daca este legală o actiune civila introdusă la judecatorie cu aceleasi cauza reclamant parat din moment ce cu 6 luni in urma s-a introdus aceiasi cerere dar sa anulat din cauza ca reclamantul nu a plătit taxa de timbru si nu s-a mai prezentat la ședința publică.
Cel mai recent răspuns: Ghdana , utilizator 14:22, 30 Aprilie 2019
Dacă acțiunea s-a anulat pentru neplata taxei de timbru se poate redeschide un nou proces.
Multumesc.Acum s-a dat posibilitatea reclamantului la plata taxei esalonat daca nici acum nu vrea sa plateasca si se anulează acțiunea din nou pot face o sesizare instanței pt a nu se mai putea deschide nici o actiune la fel? Va multumesc anticipat
Nu puteti face o astfel de solicitare. Reclamantul are posibilitatea sa introducă acea acțiune atunci când considera ca are banii necesari pentru taxa de timbru. Tot ce puteti face dvs este sa va angajați un avocat ca sa va faceti o apărare eficienta in cauza pentru ca reclamantului sa-i fie respinsă acțiunea. Dacă acesta are castig de cauza, dvs o sa fiti obligat să-i restituiti contravaloarea taxei de timbru si a cheltuielilor cu avocatul său.
Contactați un avocat( recomandat sau de pe forum) si răspundeți prin întâmpinare sau cerere reconventionala in termenul prevazut de lege, pentru respingerea acțiunii reclamantului.
Multumesc de raspuns.Vreau sa precizez ca este al 4 actiune in instanta făcută de reclamat si 3 am avut câștig de cauză.S-a facut un proces pt aceiasi cauza intre reclamant si parat proces in care au fost martori si ancheta socială,iar paratul a pierdut.Este vorba de un teren care nu putem sa il vindem din cauza ca ne împiedică cu grefa la cadastru .De aceea nu continuă procesele in instanta numai le deschide pt a putea pune grefa pe pamant.
Am gresit nu paratul a pierdut ci reclamantul
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
Ghdana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã soluția ”dezînvestire” în acest caz? maryan_eu maryan_eu Buna ziua As dori sa stiu ce inseamna urmatoarele ,,concluzii\\" intr-un proces care nu a fost inca judecat,proces pentru partaj. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze? leusan leusan Exista urm situatie. Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa timbru ContSters368564 ContSters368564 As vrea sa stiu daca as mai putea beneficia de scutirea taxei de timbru in conditiile in care tot in acest proces de partaj, in luna iunie 2012, am beneficiat ... (vezi toată discuția)