avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand pot beneficia de pensie anticipata partiala?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand pot beneficia de pensie anticipata partiala?

sunt nascuta in anul 1957, 29 noiembrie am o vechime de 35 de ani si asi vrea sa ies la pensie anticipat
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:09, 24 Noiembrie 2009
Asiguratii care au depasit stagiul complet de cotizare cu cel putin 10 ani pot solicita pensia anticipata cu cel mult 5 ani inaintea varstelor standard de pensionare.
La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate nu se au in vedere perioadele asimilate prevazute la art. 38 alin. (1) lit. b) si c), precum si perioadele in care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate.
Cuantumul pensiei anticipate se stabileste in aceleasi conditii cu cel al pensiei pentru limita de varsta.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, la implinirea varstelor standard de pensionare prevazute de prezenta lege pensia anticipata devine pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de anticipare.
[ link extern ]
Intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani puteti beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 55 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

:offtopic:
@Margareta Stanciu

Este pentru a treia oara cand redati prevederile art. 49 si art. 50 din Legea nr. 19/2000. Va rog sa raspundeti concret la intrebare: cand poate beneficia utilizatorul de pensie anticipata partiala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate beneficia de pensie anticipata partiala un beneficiar de pensie de invaliditate? BG BG Exista posibilitatea ca o doamna care implineste anul viitor 50 ani, care a lucrat 20 ani si alti 10 ani a fost pensionata gradul II, poate iesi la ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata lalyana lalyana Sunt nascuta in data de 28.04.1959 si am lucrat 21 ani 1 luna si 11 zile din care 17ani 11 luni si 9 zile in grupa I de munca. Pot beneficia de pensia ... (vezi toată discuția)
Dragi mei vreu sa stiu- iesire anticipat la pensie ContSters58087 ContSters58087 dragi mei:) vreau sa stiu daca mai este in vigoare legea care prevedea iesirea la pensie anticipat daca ai 4 nasteri si daca da ce conditi trebuiesc ... (vezi toată discuția)