avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am fost aleasă președintă a asociației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am fost aleasă președintă a asociației de proprietari, însă fostul administrator refuză să-mi dea actele asociației și ștampila. Cum le pot recupera?

In urma cu 1luna am preluat o asociatie de (inca locatari) cu mari probleme.Administratorul functiona fara contract de munca,nu exista presedinte,comitet executiv,asociatia are datorii si executari silite.Am fost aleasa Presedinte in urma Adunarii generale reconvocate a locatarilor insa fostul administrator refuza sa mi puna la dispozitie actele asociatiei si stampila.Intrebarea mea este cum pot recupera actele asociatiei si mai ales stampila.Mentionez ca am facut plangeri penale la politie si parchet.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Ar fi fost mai utila o acțiune civila dar pot exista mai multe probleme juridice.
Si pana la recuperarea actelor si stampilei eu cum pot sa mi desfasor activitatea?pot sa mi fac eu stampila avand o copie a CUI ul asociatiei?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
Asociatia58, utilizator
Eu credeam ca deja ati facut o nouă ștampilă...
O sa imi fac o noua stampila si pe cea veche o sa o declar nula,insa actele asociatiei cum le pot recupera?imi puteti spune ce pasi trebuie sa urmez?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati oficial administratorul de imobil cu obligatia depunerii in termen precizat a tuturor documentelor si stampilei asociatiei e locatri sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Concomitent,in temeiul dispozitiilor in vigoare care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari aveti obligatia sa redacytati documente privitoare la modificarea statutului si regulamentului de ordine interioara a asociatiei
Dupa depunerea tuturor documentelor pentru transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari,in baza hotararii instantei de judecata executati stampila pentru noua asociatie de proprietari

Alte discuții în legătură

Executare silita gigif gigif hristos a inviat! As.de proprietari este sub executare silita din octombrie 2005 datorita neachitarii sumelor datorate la radet(incalzire ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)
Delapidare administrator asociatie proprietari anakin70000 anakin70000 Buna ziua, avem o situatie de delapidare, si as dori sa va rog sa ma sfatuiti cum sa procedam si impotriva cui sa ne indreptam.Situati este ... (vezi toată discuția)