avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua. Am o intrebare eu si sotul divortam si avem o fetita. Cat o sa ii fie pensia la fetita mea avand in vedere ca el mai are o fetita la care ii plateste pensia alimentara. El salariu in mana are 1800.00 si are si un apartament cu rata pe numele lui si o masina. Astept pareri si sfaturi. Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
Silvia Silvia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Silvia Silvia , utilizator 14:29, 2 Mai 2019
Legea stabilește pentru 2 copii, un procent maxim de 33% care se împarte între cei 2 beneficiari.

Teoretic, cât primește primul copil, tot atât ar trebui să primească și cel al dvs.
Si in cazul in care mai apare si un al treilea. Primul primeste 280 lei dar imi zicra ca trebuie injumatatita si ca nu a dat sa o injumatateasca.
Nu chiar se înjumătățește, v-am dat procentul stabilit de lege mai sus. Acum probabil plătește 25% pentru primul copil. La 2 copii se plătește maxim 33%, revenind prin împărțire 16,66% de copil. Pentru 3 copii se plătește maxim 50%, dar procentul este tot 16% de copil.

Pentru copilul dvs trebuie sa plătească maxim 16,66% din venitul lunar net. Puteți calcula singură suma dacă îi cunoașteți venitul lunar net.

Tot 16,66% trebuie să primească și primul copil. Cam 300 de lei de copil, la un NET de 1.800 lei.
1.800 lei X 16,66% = 300 lei
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
Dapix, utilizator
Am inteles. Va multumesc frumos de raspuns. L-am tot chemat sa vina sa divortam pe cale amiabila si nu vrea.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Oana83&David Oana83&David Buna ziua, Eu si sotul traim si Londra si am fost casatoriti 5 ani. In urma casatoriei a rezultat un baiat de 4 ani care locuieste cu mine de 2 luni de cand m ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)
Pot modifica cuantum pensie alimentara stabilita la notar? daca da, se ia si retroactiv?bună ziua. sunt divorțată de 10 ani, la notar, avem un copil ... CTBx CTBx Bună ziua. Sunt divorțată de 10 ani, la notar, avem un copil și casa impreuna. De comun acord am stabilit ca domiciliul copilului va fi la mama, adică la ... (vezi toată discuția)