avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura speciala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura speciala

folosesc o masina inscrisa pe tatal meu care mi a facut o procura ce imi da si drept de vinzare.Cit timp mai pot folosi masina dupa moartea acestuia,si ce drept au mostenitorii.ce complicatii imi poate aduce? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:36, 24 Noiembrie 2009
Din momentul in care tatal dvs moare, procura se anuleaza.
Mostenitorii au toate drepturile. Mai bine faceti-va acte pe masina.
buna ziua!
mortea mandantului este una din cauzele de incetare a mandatului.
la succesiunea tatalui dvs vor veni mostenitorii acestuia din primul rand descendentii si sotul supravietuitor-daca este cazul.
birikino a scris:

folosesc o masina inscrisa pe tatal meu ...
Cit timp mai pot folosi masina dupa moartea acestuia...


Cat va place si cat timp nu va intreaba de sanatate alti mostenitori (sotia supravietuitoare si alti descendenti ai defunctului = frati/surori ai dvs., daca exista).
Sunteti descendent al defunctului. In aceasta calitate (descendent) sunteti si mostenitor sezinar (aveti posesia de drept a bunurilor succesorale). Luarea in stapanire a acestui bun mobil din masa succesoarala face si dovada acceptarii mostenirii. Singura complicatie ar fi ...;) vreo nerespectare a regulilor de circulatie.
Dezbateti totusi si mostenirea pentru a nu plati statului impozit de pomana. (daca trec 2 ani de la data mortii tatalui fara a fi fost dezbatuta succesiunea se datoreaza statului un impozit de 1% din masa succesoarala, in care, probabil, nu intra doar acesta masina)
bunul fiind al tatalui toti mostenitorii au dreptul la acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj / succesiune Brunetzel` Brunetzel` Cer parerea dumneavoastra pentru a ma lamuri care sunt diferentele dintre cei doi termeni . Ce trebuie sa fac daca vreau sa intru in posesie in urma ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)