avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa

am construit o casa,am numai proiect.Casa este gata de 3 ani si inca nu am declarat la primarie ca nu a locuit nimeni in casa.Vrea sa declar ca sa pot plati impozit.Va-rog sa-mi dati un sfat cum sa fac ca sa pot rezolva.Casa este construita la sat,o sa trebuiasca sa platesc amenda?multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:11, 2 Mai 2019
Veti afla la primarie conditiile in care puteti intra in legalitate. Banuiesc ca nu detineti autorizatie de ctie. emisa de primarie. Posibil sa primiti chiar dispozitie de demolare.
multumesc ,este o lege ca o casa pe teren propriu nu se demoleaza,e adevarat?
Nu am cunostinta de o astfel de prevedere legala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu exista autorizatie de construire nu se trece oricum, in orice conditii, in mod automat la demolare. Vi se pune in vedere sa intrati in legalitate, vi se acorda un termen si rezolvati situatia. Da, este adevarat birocratia este asa cum este. Legea spune ca organul de control are obligația de a dispune luarea măsurilor necesare pentru încadrarea lucrărilor în prevederile autorizației, sau de desființare a lucrărilor executate fără autorizație, într-un termen pe care îl va stabili prin procesul verbal. În vederea realizării acestor prevederi, potrivit Legii, autoritatea administrației publice competentă să emită autorizația de construire/desființare are obligația de a analiza modul în care construcția corespunde reglementărilor din documentațiile de urbanism aprobate pentru zona de amplasament, urmând să dispună, după caz, menținerea sau desființarea construcțiilor realizate fără autorizație sau cu încălcarea prevederilor acesteia.
Daca se va dispune desfiintarea constructiei (desi nu vad de ce ar face asta), va trebui demarata o procedura judiciara, ceea ce nu cred ca va fi cazul. Problema este ca imobilul dvs neavand toate actele in regula veti intampina necazuri spre exemplu daca trebuie sa va racordati la furnizori de utilitati, daca vreti sa vindeti imobilul si asa mai departe, adica asta ar fi o problema.
Apropo, aveti bransamente la apa, curent si restul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate casa construita in 1960 Scortzishor Scortzishor Buna ziua, as dori sa stiu cum pot intra in legalitate in privinta unei case (78mp) cu teren (200mp), casa construita prin anii 1960, am actul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie nicolae242 nicolae242 buna ziua ma numesc manea nicolae si as vrea sa stiu daca mai pot obtine autorizatia de constructie daca am construit 2 camere mansardate pe teren proprietate ... (vezi toată discuția)