avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Am 3 ani consecutivi lucrați în cadrul actualei companii. Pe data de 8 Mai termin preavizul. In perioada imediat următoare ne dorim un copil. Ce optiuni am? Trebuie să mă angajez din nou si sa efectuez o vechime de 12 luni pentru a beneficia de indemnizatie? Sau pot rămâne însărcinată .Daca nu necesita reangajare ,beneficiez de asigurările si analizele necesare pe timpul sarcinii gratuit? Si inca un aspect daca se poate lua si stimulent in cazul in care ma angajez dupa CCC.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 20 Septembrie 2019
Daca nu va angajati, ar trebui sa nasteti , in opinia mea, pana in data de 08.05.2020 pentru a beneficia de indemnizatia CCC.

Servicii medicale pentru o gravida fara venit
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Concediu crestere copil
se acorda optional, la cererea oricaruia dintre parintii copilului;
este conditionat de realizarea de venituri impozabile o perioada de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului;
se acorda pe o perioada lunga de timp, respectiv pana cand copilul implineste 2 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
poate fi efectuat numai dupa concediul de maternitate obligatoriu.

Editat: citare raspuns anterior
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am văzut schimbările din codul muncii cum ca trebuiesc realizate venituri impozabil pe o perioadă de 12 luni pe 2 ani anteriori nașterii copilului .Daca nu ma angajez, pe ce baza mi se calculeaza indemnizatia?

Editat: citare raspuns anterior
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Codul Muncii nu are nicio referire la indemnizatia pentru CCC.

@ angelica82

Indemnizatia pentru CCC se acorda, in anumite situatii, chiar daca nu se realizeaza venituri ..... cititi art.2 alin.5 din OUG 111/2010.
Imi cer scuze dar am citit si nu ma regăsesc în niciuna din variante. Mi- am dat demisia si sunt in cele 15 zile de preaviz .Contractul de munca este sau a fost pe perioada nedeterminata. Ultima zi de preaviz este 8 mai. Ceea ce m- a indus in eroare este acea formulare din lege " veniturile pe ultimile 12 luni consecutive din ultimii doi ani anteriori nașterii .12 luni insemnand in ordine descrescatoare lunile dinaintea nasterii copilului sau 12 luni din ultimul an lucrat de mine,pentru ca , in cazul meu nu vor fi lucrate nu? Eu am 3 ani lucrati consecutiv pana in prezent insa nu stiu daca se iau in calcul daca eu nu voi mai lucra din 8 mai 2019 .Ne planificam cat mai repede sa facem un bebe si as' vrea sa stiu sigur daca beneficiem sau nu de CCC in conditiile in care in ultimile 12 luni anterioare nașterii copilului eu nu voi lucra. Scuzati- mi insistenta însă .....

Cornel Vasile a scris:

Codul Muncii nu are nicio referire la indemnizatia pentru CCC.

@ angelica82

Indemnizatia pentru CCC se acorda, in anumite situatii, chiar daca nu se realizeaza venituri ..... cititi art.2 alin.5 din OUG 111/2010.

Alte discuții în legătură

Întoarcerea la serviciu după concediul de creștere copil. când trebuie să înceapă mama munca pentru a beneficia de stimulentul de inserție? AncutaGLAV AncutaGLAV Bebe nascut pe 18 Februarie 2016. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie, cand trebuie sa inceapa mama munca? Si cum se considera luna in care ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil leo92 leo92 O angajata poate beneficia de concediu crestere copil daca a lucrat 12 luni in ultimele 24 luni?Cele 12 luni nu sunt consecutive. Multumesc. (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)