Buna ziua. Acum ceva ani am cumparat o masina in Romania care era inmatriculata aici. Am decis sa o inmatriculez in Bulgaria, la vremea aceea fiind mai ieftina asigurarea. Dupa ce s-a circulat cu ea fara probleme, am decis anul trecut sa o inmatriculez in Romania. Dupa ce a trecut inspectia tehnica la RAR fara probleme, s-a constatat ca actele masinii mele sunt false si ca ar mai exista o alta masina, cu aceleasi acte si aceeasi serie de sasiu. Masina mea este cea careia ii apartine seria de sasiu, deci mi s-a spus de la RAR ca problema nu este cu masina mea. Am luat legatura cu persoana care s-a ocupat de masina in Bulgaria, un prieten de familie. Problema este ca mama mea, intr-un moment de disperare, i-a dat actele originale acestui individ. Acum el nu mai raspunde la telefon, iar cand reusesc sa dau de el, spune ca va rezolva si atat. Intrebarea mea este: ce pot sa ii fac acestui individ ca sa il oblig sa imi dea macar actele originale inapoi?
Pai dacă tipul respectiv și-a înmatriculat mașina cu acte care nu aparțin mașinii respective, el a savarsit infracțiunea de uz de fals. Sau poate chiar fals in declarații, in funcție de circumstanțe.
Ii puteți explica situația și sa ii cereți sa lămurească problema, altfel puteți formula plângere penală împotriva sa. De frica de a nu avea dosar penal, oamenii pot îndrepta lucrurile.
Acte false
Elaena13
Buna ziua. Acum ceva ani am cumparat o masina in Romania care era inmatriculata aici. Am decis sa o inmatriculez in Bulgaria, la vremea aceea fiind mai ieftina ... (vezi toată discuția)