avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie, calculul zilelor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie, calculul zilelor

Hristos a înviat! Când ar trebui sa încep prima zi de munca pentru a beneficia de stimulentul de inserție? Copilul este născut pe 13 iulie 2017. Tatăl își poate lua concediul acela de o luna pana cel târziu când?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 3 Mai 2019
Inainte de 13 mai 2019 , trebuie sa va reluati activitatea.

Intre 13.05.2019 si 13.07.2019, tatal isi poate lua o luna CCC.
Buna ziua,

Vedeti ca gresiti ....

Cornel Vasile a scris:

Inainte de 13 mai 2019 , trebuie sa va reluati activitatea.

Intre 13.05.2019 si 13.07.2019, tatal isi poate lua o luna CCC.

-- Sunt doua posibilitati pentru stimulentul de insertie:
1. cu 60 zile inainte de implinirea varstei copilului de 2ani, la d-voastra la data de 14 mai - in aceasta situatie celalat parinte trebuie sa dea o declaratie de renuntare la luna lui si d-voastra primiti stimulent pentru 13luni.

2. cu 90 zile inainte de implinirea varstei copilului de 2ani, la d-voastra la data de 14 aprilie (caz depasit la d-voastra) si atunci putea tatal sa stea 1 luna si primeati stimulent de insertie pentru 14 luni.

In cazul d-voastra eu zic sa va reintoarceti cu vreo 2-3 zile mai repede de data de 14 mai si tatal nu isi mai poate lua concediu!!! Atentie pe perioada stimulentului + 6luni nu veti putea fi data afara, dar daca plecati d-voastra trebuie sa va reincepeti activitatea la noul loc de munca in decursul a cateva zile daca nu va trebui sa dati TOTI banii pe stimulent inapoi + dobanda. Aceeasi problema daca in timpul stimulentului ramaneti insarcinata si trebuie cumva sa va luati concediu de risc maternal va trebui sa dati TOTI banii inapoi + dobanda.

Intrebati aceste lucruri la cei de la asistenta sociala.
1. De unde ati luat termenul de 90 de zile ?

OUG 111/2010
art.7
....
(2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
....

2.
... iar daca plecati d-voastra trebuie sa va reincepeti activitatea la noul loc de munca in decursul a cateva zile daca nu va trebui sa dati TOTI banii pe stimulent inapoi + dobanda. ...

Baza legala a acestei afirmatii care este ?
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
De aceea am indrumat pe doamna sa se duca mai bine la asistenta sociala sa intrebe ... acesta este raspunsul de la asistenta sociala 60zile + negatie de la tata, 90zile + 1 luna tatal, banii inapoi inclusiv in cazul concediului de risc maternal .... nu i-am cerut la doamna de la asistenta cadru legal dar ma gandesc ca stie ce vorbeste. Si eu am fost foarte contrariat ca tu ca si stat dai niste bani pentru cresterea natalitatii (inclusiv stimulentul) si pe de alta parte in cazul unui concediu de risc maternal in perioada stimulentului ceri banii inapoi. :)

In lege scrie de 60zile dar atunci nu mai poate lua tatal concediu deoarece ar ramane 30zile nu?
Si atunci ei au interpretat legea: 90zile din care 30 zile tatal + 60zile (conform legii) pana la implinirea celor 2ani.
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
~stapuv~, utilizator
Pentru tata legea prevede cel putin o luna , iar cele 60 de zile cuprind si luna tatalui ...

Alte discuții în legătură

Stimulent mamy86 mamy86 Buna ziua,am o prietena care e in ICC,copilul face 2ani pe 30oct,tatal nu poate intra in luna de ICC,fostul loc de munca al mamei s a desfiintat,iar ... (vezi toată discuția)
Reinsertie după concediu de creșterea copilului Ada Nasta Ada Nasta Îmi pot schimba locul de munca înainte sa revin din concediul de creșterea copilului și totodată sa primesc coeficientul de reinsertie de la jobul nou? (vezi toată discuția)
Stimulent insertie andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, Ce se intampla cu acea luna de concediu a tatalui in situatia in care doresc sa ma intorc la munca, cu cel putin 60de zile inainte ca copilul sa ... (vezi toată discuția)