avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent

Buna ziua,am o prietena care e in ICC,copilul face 2ani pe 30oct,tatal nu poate intra in luna de ICC,fostul loc de munca al mamei s a desfiintat,iar angajatorul ar vrea sa o bage pe mamica in somaj.Daca intra in somaj,si face sistarea ICC,cu 60zile inainte de implinirea varstei de 2ani ai copilului,poate lua si stimulent si somaj?Daca se angajeaza in alta parte inainte cu 60zile poate lua stimulent?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 13 Februarie 2017
Mama nu poate cumula indemnizatia de somaj cu stimulentul de insertie , in situatia descrisa de dvs.

Daca se angajeaza in alta parte cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, atunci va putea beneficia de stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie, calculul zilelor Ada Nasta Ada Nasta Hristos a înviat! Când ar trebui sa încep prima zi de munca pentru a beneficia de stimulentul de inserție? Copilul este născut pe 13 iulie 2017. Tatăl ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, Ce se intampla cu acea luna de concediu a tatalui in situatia in care doresc sa ma intorc la munca, cu cel putin 60de zile inainte ca copilul sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție Raysa 27 Raysa 27 Buna ziua ,am si eu o întrebare ! Daca începem serviciul cu 60 de zile înainte de a împlini copilul 2ani ni se anulează indemnizația si primim ... (vezi toată discuția)