avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... situatia litigiilor in cazul in care societatea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

situatia litigiilor in cazul in care societatea reclamanta face vanzarea fondului de comert catre o alta sc.

Buna ziua! Primaria incheie contract de servicii software- eliberare documente tipizate pentru recuperare obligatii bugetare cu o societate comerciala. Primaria refuza la plata facturile emise pe motiv ca sc-ul nu furnizeaza serviciile promise si se ajunge astfel la un litigiu. Sc-ul in cauza figureaza cu dosare civile si penale avand ca obiect acelasi acord incheiat cu primarii din tara si incheie contract de v-c a fondului de comert cu o alta societate. In cazul in care nu se poate obtine desfiintarea contractului in instanta, vanzarea fondului de comert catre un alt comerciant poate constitui motiv de reziliere a acordului in cauza? Mentionez ca in acordul software este prevazuta clauza-in cazul denuntarii acordului din orice motiv, denuntatorul va fi obligat la plata sumei de 300 de euro, reprezentand taxa de reziliere.
Cel mai recent răspuns: Maryana@ , utilizator 15:40, 11 Iunie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Societatea cu care suntem in litigiu a facut vanzarea fondului de comert, iar societatea cumpărătoare a depus la instanta sa se ia act de transmiterea conventionala a calitatii procesuale. Am citit ca vanzarea fondului de comert nu presupune si transferul datoriilor si creantelor, prin urmare consider că instanta ar trebui să-i respingă cererea, iar noi să continuam procesul cu societatea cu care am incheiat contractul, nu cu cea care a cumparat fondul de comert. Dvs ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. se poate transmite calitatea procesuala activa ca ... Maryana@ Maryana@ Buna ziua. Se poate transmite calitatea procesuala activa ca urmare a vanzarii fondului de comert? In 2015 primaria a incheiat contract cu o societate ... (vezi toată discuția)
Motiv eligibil de reziliere a abonamentului la telefonie mobila proletar proletar Intrebare: Faptul ca operatorul meu de telefonie mobila nu utilizeaza un mujloc (soft) prin care sa ma anunte cand am epuizat minutele alocate prin tipul de ... (vezi toată discuția)