avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc plecare strainate non EU
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc plecare strainate non EU

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie si as avea nevoie de ajutor specializat:
Sunt angajata in Romania, momentan contractul este suspendat pentru ca sunt in CCC (concediu crestere copil), deci beneficiez de indemnizatie de la stat.
Urmeaza sa plec din tara, in Elvetia. Nu voi lucra in strainatate, doar sotul, eu ma ocup exclusiv de copil (sub 2 ani).
De aici si problema:
1. Inteleg ca mi se va opri indemnizatia din Romania daca ma inregistrez la primarie in Elvetia (resedinta)?
2. Exista varianta sa nu mi se opreasca indemnizatia? Domiciliu secundar? Rezidenta fiscala in Romania? Etc?
3. Daca ma duc la primarie in Romania sa imi opresc indemnizatia, deci ies din CCC, ce se intampla cu contractul meu de munca din Romania (care e suspendat pe perioada CCC)? Ce trebuie sa fac? Sa imi dau demisia?
As vrea sa imi pastrez locul de munca cel putin pana la termenul legal pentru eventualitatea intoarcerii in tara.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Daca ma aflu in concediu de cresterea copilului pot sa muncesc in strainatate legal ? Annaise06 Annaise06 Daca muncesc in strainatate cu contract de munca si optez pentru alocatia copilului de aici din strainatate , pot oprii alocatia din Romania fara a mi se opri ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie oana4 oana4 Buna seara, Am si eu o nelamurire: Sunt in indemnizatie crestere copil si ma angajez in Anglia cu contract de munca.Vreau sa va spun ca eu apar la actualul ... (vezi toată discuția)
Dubla resedinta indemnizatie crestere copil caut_raspuns caut_raspuns Buna ziua! Sunt in ccc, iar in perioada urmatoare ma voi inregistra la primarie in Elvetia cu resedinta (sotul lucreaza acolo, cetatean roman). Domiciliul il ... (vezi toată discuția)