Buna seara,
Am si eu o nelamurire:
Sunt in indemnizatie crestere copil si ma angajez in Anglia cu contract de munca.Vreau sa va spun ca eu apar la actualul loc de munca cu cererea de suspendare ...Credeti ca trebuie sa-mi fac cerere de demisie?Pot sa mai beneficiez de indemnizatie in continuare?
Multumesc f mult!
1. Nu puteti cumula indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) cu un venit profesional (salariu) chiar daca el este obtinut in alta tara..
2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor ma spune si urmatoarele:
Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...
3. In momentul in care plecati din tara anuntati, in scris, la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC, pentru a se suspenda plata indemnizatiei pentr CCC (in caz contrar veti restitui banii si dobanzi si penalitati).
4. La angajatorul din tara va puteti duce oricand sa faceti o cerere de incetare a contractului individual de munca (CIM) cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
Cred ca de stimulent de insertie puteti beneficia dar mai bine intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia si stimulentul.