avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna seara,
Am si eu o nelamurire:
Sunt in indemnizatie crestere copil si ma angajez in Anglia cu contract de munca.Vreau sa va spun ca eu apar la actualul loc de munca cu cererea de suspendare ...Credeti ca trebuie sa-mi fac cerere de demisie?Pot sa mai beneficiez de indemnizatie in continuare?
Multumesc f mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:21, 14 Martie 2014
1. Nu puteti cumula indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) cu un venit profesional (salariu) chiar daca el este obtinut in alta tara..

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor ma spune si urmatoarele:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

3. In momentul in care plecati din tara anuntati, in scris, la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC, pentru a se suspenda plata indemnizatiei pentr CCC (in caz contrar veti restitui banii si dobanzi si penalitati).

4. La angajatorul din tara va puteti duce oricand sa faceti o cerere de incetare a contractului individual de munca (CIM) cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
Va multumesc foarte mult!!!!
Nu pot beneficia nici macar de stimulent?
Cred ca de stimulent de insertie puteti beneficia dar mai bine intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia si stimulentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in concediu ingrijire copil dupa intoarcerea la munca cris777 cris777 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu ce sa fac. In urma cu o luna, inainte de a implini copilul 11 luni, am facut cerere pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie penhtru ccc si stimulent de insertie beuskiss beuskiss Sunt in CCC pana in septembrie. Nu as vrea sa ma intorc la serviciul meu. Imi caut de lucru la alte firme. Se poate ca sa ma intorc la lucru mai repede decat ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mariapop22 mariapop22 buna daca parintii necasatoriti nu mai pot sa stea impreuna se suspenda stimulentul de insertie luat de tatal?cine trebuie sa anunte? (vezi toată discuția)