avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acces?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acces?

O poarta care da intr-un santier de constructii blocuri,este considerata iesire la calea publica?
Cel mai recent răspuns: Aida2016 , utilizator 13:57, 5 Mai 2019
Depinde de regimul juridic al terenului din fata portii respective , daca este drum public , daca este terenul primariei , etc. Daca nu este inregistrat ca drum public, solicitati drum de servitute .
Nu este drum public.Deocamdata se sapa fundatiile blocurilor.Este santier in toata regula,cu basculannte,excavatoare,.Este teren privat si la finalul contructiilor vor avea acces doar locatarii din blocurile respective Totul va fi cu bariera,circuit inchis.Acum au acces acolo doar muncitorii.Totul e pazit si supravevheat video.
Noi avem servitute de trecere prin curtea unui vecin,dar el tot incearca sa
ne interzica accesul,si ne ameninta ca va merge in instanta si ne va muta servitutea pe partea cu blocurile,unde este tot teren privat. Totul va fi imprejmuit ccu gard.Deci poarta mea se va deschide in gardul ansamblului de locuinte.
Terenul vecinului este grevat de aceasta servitute,constituita prin conventie notariala in urma cu 18 ani avem nr postal,utilitati trase pe aceasta servitute ,dar ei fac tot posibilul sa ne faca sa renuntam ,sub pretextul ca avem acea poarta care duce spre niste gropi de 5-6 m adancime.Multumesc din suflet pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzis cu exceptia riveranilor Sebastian 19 7 9 Sebastian 19 7 9 Va rog un raspuns Cum este defint un drum marcat cu indicatorul acces interzis cu exceptia riveranilor Drum public sau privat (vezi toată discuția)
Drum de servitute niculescusorin niculescusorin Pe langa proprietatea mea s-a creat un drum de servitute de catre vecina mea . La inceput a existat o poarta de acces pentru cei care si-au construit locuinte ... (vezi toată discuția)
bariera pe un drum privat . bună ziua .cînd am ... Marga Ivascu Marga Ivascu Marga Ivașcu Bariera pe un drum privat . Bună ziua .Cînd am cumpărat de la dezvoltator în contract este specificat că terenul va fi afectat de PUD -ul ... (vezi toată discuția)