avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Copilul meu a fost agresat, amenințat și i s-au ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Copilul meu a fost agresat, amenințat și i s-au distrus telefonul și hainele. Procurorul a dispus trimiterea în judecată doar pentru loviri și alte violențe, pot face plângere pentru ce s-a clasat?

Buna ziua,copilul meu fiind agresat am facut plangere pentru:lovire si alte violente,amenintare si distrugere si tulburare de posesie.Procurorul a dispus trimiterea in juudecata pentru lovire si alte violente iar pentru amenintare si distrugere a dispus clasare.Intrebarea mea este daca pot face plangere pentru solutiile clasate ,mai ales pentru distrugere deoarece in altercatie copilului i-a fost distrs(spart) complect telefonul si rupte hainele de pe el,procurorul motivand ca fapta nu a fost savarsita cu vinovatie si distrugerea fiind comisa din culpa.Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: florinel114 , utilizator 10:25, 4 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul de a contesta clasarea.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea e sa va constituiti parte civila cu valoarea telefonului si hainelor distruse fiindca chiar daca n-a avut ca intentie distrugerea telefonului actiunea de lovire a avut ca rezultat distrugerea acestuia.
Buna ziua,daca procurorul respinge plangerea pe care am facut-o la ordonanta de clasare mai am ceva cale de atac?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.In termen de 20 de zile de la comunicare la Judecatorie.

Alte discuții în legătură

Lntrebare citare martori Agripina1 Agripina1 daca am facut plangere in instanta impotriva ordonantei procurorului /plangere de neurmarire /netrimitere in judecata art.340 ncpp vor fi citate si partile sau ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)