avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Foisor fara autorizatie de construire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Foisor fara autorizatie de construire

Buna ziua ,

In sensul legii 50/1991 -foisorul , wc-ul si magazia sunt considerate constructii provizorii si necesita o autorizatie de construire ?

Acestea sunt incluse si in cadastru ?
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 20:09, 8 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Construcțiile pe care le enumerați nu sunt provizorii (chiar dacă sunt din lemn) cu excepția, eventual, a wc-ului din curte, dacă acesta face parte din organizarea de șantier. Dacă nu, intră și el la permanente. Da, aveți nevoie de autorizație. Legea a fost republicată în 2016 și conține multe modificări
Un politist local de la discip.in constructii spune ca nu este necesara obtinerea unei aut.de construire pentru o magazie cu regim de inaltime de 2m cu lungime 6m si latime de 1.5 m...fara fundatie simplu sprijinita.
Nu stiu din ce lege s-a inspirat acest comunitar.
Probabil nu stie ca poate fi amendat de ISC pt. Neaplicarea legii.
Acum sunt lamurit.
Se observa din prev.legale ca este necesara aut.de construire chiar si pentru o copertina. Adica 4 pari batuti in pamant prevazuti cu un acoperis.
In ceea ce priveste regimul de inaltime al acestei copertine legiuitorul nu a prevazut in lege.
Dar se intelege ca daca sub copertina se pot adaposti activitati complementare functiunii de locuire sunt considerate anexe gospodaresti. Deci trebuie autorizatie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
la intrebarea 2: in "cadastru =(Plan de amplasament si delimitare)" sunt incluse toate constructiile de pe teren... dar in "cadastru=(intabulare/eterra)" sunt "notate" doar constructiile care au "certificat de atestare a edificarii" emis de primarie in baza Autorizatiei de construire.
corect. am vrut sa intreb daca cel care face masuratorile este obligat sa le noteze. este super obligat sa noteze tot ce exista construit, fieca ca e magazie ,cotineata sau alte asemenea .Unde nu sunt acte se va trece cu mentiunea fara acte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O piscina 6x3m in curte are nevoie de autorizatie de constructie? csmara csmara Daca vreau sa construiesc o piscina in curte (privata nu publica), 6m x 3m din materiale prefabricate (nu beton) cu o sapatura de 120 cm, am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru solar aleahimairam aleahimairam Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Este necesara o autorizatie de constructie pentru un solar de legume? precizez ca solarul nu are fundatie. va ... (vezi toată discuția)
Lamurire cu privire la ,,anexele gospodaresti.. Livia Cosma Livia Cosma In urma cu 4 ani m-am mutat la tara.Am obtinut autorizatie pt. renovre si mansardarea casei iar in iunie 2008 am facut receptia lucrarilor conform legislatiei ... (vezi toată discuția)