avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De câteva luni sunt împiedicată să îmi văd ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De câteva luni sunt împiedicată să îmi văd fetițele sau să iau legătura cu ele conform programului din sentință. Am pus-o în executare, o dată s-a conformat însă data următoare iar am avut probleme. Care este soluția?

Buna ziua,

VA rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema de care ma lovesc: de un an sunt in divort si s-a stabilit pana la finalul divortului domiciliul temporar al copiilor ( 2 fetite minore, 7 si 11 ani) la tata ( eu am fost data afara din domiciliul comun). Tatal de cateva luni nu mai respecta programul de vizitare, initial le tinea incuiate in curte pe fetite si le scotea 2 minute sa-mi spuna ca nu vor sa vina. Ulterior, apeland la autoritatea tutelara pt monitorizare, vine si le ia de la scoala ( in prezenta lui copiii nu il contrazic si spun ca vor la el) cand trebuie sa le preiau eu sau nu le duce deloc la scoala vinerea cand trebuie sa le preiau, le promite calatorii pe programul meu, copiii se supara pe mine si imi spun ca nu vin. Am facut o executare, cand a primit somatia, mi-a dat copiii, in schimb weekendul urmator iarasi le-a facut sa-mi spuna ca nu vor sa vina. Acum de Paste n-am putut sa o iau decat pe cea mica in vacanta, cu greu, pt ca era Autoritatea Tutelara de fata, cea mare a refuzat, ( sub influenta lui - le-a spus cum vor face impreuna pregatiri de Paste si ma va chema si pe mine..). Executorul la care am fost mi-a spus ca executarea este valabila decat o data, adica daca debitorul se conformeaza, atunci executarea isi pierde obiectul. Intrebarea mea este urmatoarea: mi se pare aberant sa fac alta procedura de executare pt fiecare weekend sau vacanta, mai ales ca pana obtin incuviintarea, pana se trimite somatia, trece weekendul.. Care este solutia? In hotarare mai este obligat si sa mi le dea la telefon cate 30 de min pe zi ( intre 19-19.30) - ceea ce cred ca s-a intamplat in total de vreo 10 ori in decurs de 10 luni, in rest ma suna cand are chef o data la cateva zile si atunci daca pot schimba cateva vorbe cu copiii, tot timpul fiind acolo si tatal. Are in permanenta telefonul blocat pt numarul meu si o pune si pe fetita mai mare sa ma blocheze ca sa nu o pot contacta fara stirea lui. Va multumesc si apreciez orice parere.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:38, 11 Mai 2019
Dna expert judiciar ne-a interzis inregistrarea sedintelor. De asemenea, concluzia ei de alienare este explicata prin faptul ca eu am o anumita parere despre tata ( pe care nu mi-am exprimat-o de fata cu fetitele, nici acum, si nici alta data, si nici fetele nu au spus asa ceva) dar pe care i-am comunicat-o ei in cadrul interviului clinic.
Deasemenea a mai concluzionat si ca eu ma opun relatiilor tatalui cu fetitele - pe baza afirmatiei ca imi doresc sa am domiciliul fetitelor la mine si tatal program de vizita - ( aceeasi afirmatie a facut-o si tatal, dar la el concluzia a fost ca incurajeaza relatiile mele cu fetitele si si-ar dori sa nu mai vin cu autoritati sa le preiau... asa ca vedeti cat de impartiala a fost dna expert Cristina Bogdan.. desi i-am enumerat toate situatiile in care n-am putut prelua copiii. Inclusiv in weekendul cand ne-a evaluat nu am putut prelua fetele, si stia asta, ca le-a adus tatal. De obicei, tatal le promite copiilor calatorii pe timpul in care ar trebui sa fie la mine, iar copiii, normal, se supara ca eu nu sunt de acord, pe fondul alimentarii conflictului de catre tata. Tatal nu vrea sa auda sa compensam timpul in care le propune copiilor vacante exotice, drept care am fost nevoita sa le cedez vacanta de schi si sa le dau acord de calatorie, si doar asa mi le-a dat 2 zile in loc de 5.. iar dna expert stia toata discutia.
Mai mult, este adevarat ca tatal exploateaza situatia ca eu vin cu autoritati la preluari, si amplifica stresul copiilor, tot timpul pune 1-2 soferi sa filmeze, iar copiii sunt timorati si nu indraznesc sa fie de partea mea, dar care este solutia, daca de buna-voie nu mi le da?
Iar la scoala, nici acolo nu mai pot merge sa le vad, decat la final de program ( cand sunt preluate de soferi) pt ca tatal a facut atata scandal, ca scoala asa a decis.
Nu stiu daca sa mai cer o alta expertiza la INML, ma gandesc ca va prelungi si mai mult procesul si stresez iar copiii. Din experientele dvs acestea sunt mai corecte?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, nu vă mai amăgiţi! Până domnul are "şoferi", veţi pierde pe linie. Nu sunt fan antene, dimpotrivă, dar un clasic în viaţă a emis o zicală : "Trăim în R şi asta ne ocupă tot timpul"
Nu vă bazaţi pe corectitudine, până domnul este ce este.
Încercaţi schimbarea atitudinii dvs. faţă de fete, nu le mai căutaţi la şcoală, la program scrieţi-le sms unde doresc să meargă cu dvs. şi dacă doresc; trebuie schimbată tactica, dacă metodele folosite până acum nu au funcţionat, faceţi o schimbare. Nu trebuie să simtă presiune asupra lor şi nici forţă. Să ştiţi că şi la INML lucrează tot oameni, nu calculatoare imparţiale, iar o nouă expertiză este în defavoarea dvs., credeţi-mă.
Concentraţi-vă pe casă, pe dreptul dvs. pe proprietate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt în asentimentul doamnei Martonze. La INML expertiza este făcută de o comisie care nu da doi bani pe faptul ca tatăl vine cu șoferul.
Dacă minorele sunt expertizate acolo ați putea demonstra adevărul.
Hai sa o luam asa, nu aveți nimic de pierdut.
Ati ieșit rău la raportul experți pentru ca v-ați plâns de tata. Nu zic ca nu aveți dreptate însă cu psihologii cu ochelari de cal trebuie sa știți cum sa o faceți. Nu va plângeți direct. De exemplu, în weekendul în care nu ați putut lua fetitele ii ziceți ca nu știți ce s-a întâmplat, ca nu au apărut copilele și lăsați pe ea sa tragă concluzia. Nu mai deschideți gura niciodată cu o concluzie. Prezentați faptele cu "naivitate".
Psihologul nu e judecător, nu interesează faptele. Îl interesează trăirile. Și dintre doi părinți în care unul se plânge de celalalt ( chiar dacă pe bune) și celalalt care pare îngrijorat de copii și suferă și nu mai știe ce sa facă pe cine credeți ca va prefera?
Soțul s-a pregătit, dumneavoastră nu. V-ați dus de buna credință crezând ca asa cum ar trebui, adevărul ajunge. Doar ca e și ambalajul important.
Sotul a pregatit altceva..cel mai probabil, si in afara de asta este in natura lui sa manipuleze pe cine poate si sa-si prezinte variantele si pe el in cea mai buna lumina. Pe dna experta respectiva am gasit-o pe o lista neagra a asociatiei TATA, tot in 2 cazuri asemanatoare, cu plangere la colegiu, si totusi in continuare este pe lista instantelor. Si, da, eu am sustinut ce mi s-a intamplat si mie si fetelor si ce am observat la copii, iar dna expert n-a preluat varianta ca am fost gonita din casa pt ca " i s-a parut o contradictie" cu faptul ca i-am spus ca inchiriasem o casa inainte cu o luna. Raportul este facut astfel incat sa probeze toate afirmatiile lui, fara sustinere, din proces, cred ca l-a validat avocata lui inainte.
As mai avea o intrebare - cat de importante sunt veniturile in situatia noastra? - tatal sustine ca traieste din economii, si avocata lui tot face caz in proces ca n-am cu ce sa cresc copiii ( am doua pareri pana acum si inca nu stiu cum e mai bine de prezentat).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati expertiza la INML.
Căutați un servici, orice însă să aveți un venit. În felul acesta, dacă dumneavoastră aveți un venit și tatăl nu, sunteți în avantaj.
Nu va axați pe ce a făcut el în timpul căsniciei sau ce va face dumneavoastră în ultimul timp. Axați-va pe relația cu copii
Cine i-a crescut mai mult? Cine a stat cu ei când erau bolnavi? Cine este acum părintele care face ceva activ pentru ele?
Când reușiți sa le vedeți petreceți timpul frumos. Construiți amintiri. Asta e cel mai important.

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)