avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grupa de munca

Buna ziua,
Am lucrat ca tehnician mecanizare in cadrul I.F.E.T. Deva. Va rog sa imi spuneti daca primesc grupa pentru aceasta perioada.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:43, 5 Mai 2019
Pentru a beneficia de grupa de munca, fostul dvs angajator trebuia sa intocmeasca,anual, documentatii cerute de legislatia in vigoare la data respectiva.

Incadrarea intr-o grupa de munca sau conditi deosebite/ speciale de munca se poate efectua numai in baza documentelor aflate in arhiva angajatorului respectiv și a avizului obtinut de la Inspectia Muncii /ITM în baza documentatiei depuse.

In baza acelui aviz fiecare angajator emitea o decizie scrisa pentru nominalizarea lucratorilor care desfasurau activitati la locurile de munca pentru care a primit avizul de la ITM.

Intrebati fostul angajator daca a obtinut asa ceva sau pe cei care detin arhiva acestuia in situatia in care nu mai exista.
Puteti depune o solicitare scrisa la fostul angajator/ la detinatorul de arhiva prin care sa solicitati emiterea unei adeverinte intocmite conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare. Solicitarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un mic ajutor... Marin Dutu Marin Dutu Buna ziua.Am lucrat ca sofer la ita brasov 16 ani in grupa a 2 in anul 1995 am plecat prin transfer la alta intreprindere tot ca sofer puna in anul 2000.Acesti ... (vezi toată discuția)
Buna ziua știe cineva in ce an s-au tăiat grupele de munca ... violeta_costin violeta_costin Buna ziua știe cineva in ce an s-au tăiat grupele de munca pentru sticlari? Deoarece din anul 2001 pana in 2004 sotului nu i sa mai acordat grupa. Specific ... (vezi toată discuția)
Grupa a 2a de munca Maria Onofrei Maria Onofrei Soțul meu a lucrat într-o fabrica de prelucrare a laptelui ca șef de fabrica în perioada 2006-2013. Beneficiază de grupa a 2a? Dacă da, conform cărei ... (vezi toată discuția)