avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua știe cineva in ce an s-au tăiat grupele de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua știe cineva in ce an s-au tăiat grupele de munca ...

Buna ziua știe cineva in ce an s-au tăiat grupele de munca pentru sticlari? Deoarece din anul 2001 pana in 2004 sotului nu i sa mai acordat grupa. Specific ca a fost sticlar suflător la țeavă . Iar in cartea de munca nu specifica nici ca ar fi muncit in condiții speciale/deosebite ci doar in condiții normale.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2020
violeta_costin, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:45, 11 Septembrie 2020
Nu s-au taiat grupele de munca, s-a modificat legislatia.
Din anul 2001 s-au aplicat prevederile Legii nr. 19/ 2000 care a instituit grupa de munca in conditii deosebite (fosta gr.a II-a) si grupa de munca in conditii speciale (fosta gr. I-a de munca). Pentru acordare in continuare grupe de munca, firmele trebuiau sa intocmeasca documentatii prevazute de lege, sa obtina avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati incadrate in grupa de munca si sa nominalizeze prin decizie interna, anual, beneficiarii de grupa de munca. In carnetele de munca trebuiau facute mentiuni anuale, pana in 2011 cand s-au desfiintat carnetele de munca.
Daca in carnetul de munca al sotului dvs. nu apar mentiuni, poate fi drept cauza ca firma nu a intocmit documente sau nu a obtinut aviz de la ITM/ Inspectia muncii.
Sotul dvs. sa soclicite in scris, cu nr. de inregistrare/ data, de la firma emiterea unei adeverinte (intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare) pentru perioada respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe muncă marianalin marianalin Bună ziua,este adevărat că grupele de muncă se dau din nou din 2001 încoace ? Și dacă da de când intră legea in vigoare și când putem beneficia ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece din nou la conditii speciale? Leon707 Leon707 Buna ziua,as dori sa stiu se poate rezolva prin instanta problema: Sunt angajat din 1996 intr`un mediu care are unitati nucleare de gradul 3 si 4.Din 1996 si ... (vezi toată discuția)
Loc de munca ,conditii deosebite nelumihai nelumihai Lucrez la o societate ,intr-o sectie de turnatorie fonta,in care in perioda 2001-2008 am fost incadrat in loc de munca cu conditii deosebite,iar in 2009 ... (vezi toată discuția)